Tisztelt Szerők, Látogatók!

A Láncolat Műhely weboldalának munkáját 2017 szeptemberétől a Comitatus internetes irodalmi folyóirat (www,comitatusfolyoirat.blogspot.com) váltja fel.
A továbbiakban közlésre szánt írásműveket, egyéb alkotásokat a comitatusfolyoirat@gmail.com email címre várunk. A megadott elérhetőségen az itt megismert kritikusok bírálják el a küldeményeket és reagálnak a küldött anyagokra.

Szinay Balázs,
főszerkesztő

2014. július 2., szerda

Hol, mik vogymuk?

with 0 Comment


 A legtöbb embernek vannak elmesélésre érdemes munkahelyi történetei. Egyik ismerősöm volt cége legendáriumából idézett föl egyet.
     – Már régen meghalt, akiről beszélni akarok: fontos embere volt vállalatunknak G. Működési területének megfelelően nagy ateista, vagy ha nem is, de annak mutatta magát. Tartott is olyan eligazító, egyben vonalas beszédeket, hogy na.
     Történt egyszer, hogy szűkebb körben emlékezett meg távlatos céljainkról, s az időszerű harci helyzetről. Szó szerint, hiszen G., mint már annyiszor, szónoklatot tartott a külföld ellenséges manővereiről (az imperialisták mesterkedéseiről), melyeknek társadalmunk egy emberként ellenáll.
     Egyik kollégája bizonyára úgy gondolta: G. elvtárs kétségekkel küzd, s ezeket szónoki fogásaival igyekszik kompenzálni. Ezért a maga módján meg akarta őt nyugtatni.
     – G. úr – mondta, hangsúlyozva a tiszteletteljesnek vélt megszólítást –, szerintem nincs miért félnünk; porszem vagyunk, de Isten tenyerén!
     Hogy ezt most közreadtam, kétség nem férhet a hozzászólás egykori sikeréhez…




A képen Ilka Gábor alkotása látható




0 Hozzászólás:

Megjegyzés küldése

► Üzenőfal / Kiajánló: itt osszthatod meg az által ajánlott műveket!


Üzenőfal használat: A fenti gombok segítségével be tudtok jelentkezni. A "Guest" opció azt jelenti, hogy egyszerűen csak begépelitek a neveteket.