Tisztelt Szerők, Látogatók!

A Láncolat Műhely weboldalának munkáját 2017 szeptemberétől a Comitatus internetes irodalmi folyóirat (www,comitatusfolyoirat.blogspot.com) váltja fel.
A továbbiakban közlésre szánt írásműveket, egyéb alkotásokat a comitatusfolyoirat@gmail.com email címre várunk. A megadott elérhetőségen az itt megismert kritikusok bírálják el a küldeményeket és reagálnak a küldött anyagokra.

Szinay Balázs,
főszerkesztő

2012. december 9., vasárnap

Jaj Aranka

with 0 Comment


JAJ- ARANKA…

Kafka kereskedősegédje jut mostanában gyakran eszembe, aki reggel arra ébredt, hogy egy nagy és csúf bogárrá változott.
Hát, rohadt érzés lehetett neki. Meg peches is volt, mert ez az átalakulás sokakkal megesik, de a sors különös kegyelméből, nem is veszik észre.
Így aztán az átalakult mit sem sejtve reggel felkel, kimegy az utcára, és nem érti, mit bámulnak rajta.
Ha végiggondolom, három lehetősége van egy embernek: Vagy átváltozik, és észre is veszi. Ez a lehető legrosszabb. Vagy átváltozik, és nem veszi észre. Ez elviselhető. A harmadik esetben, külsőre, és belsőre is átváltozik, na, ez a vég.
Ezen nincs mit tolerálni, ez egy végállapot. Mert, hogy szembekerül a világgal, az még hagyján, de önmagával is, ami menthetetlen.
Gyanítom, ezek az átváltozottak, a belső milyenségük áldozatai, olyan csúnyák belül, hogy a külsejükre is kitelepülnek ritka ronda vonásaik.
Megszűnik az álcázás lehetősége, fehéren feketén ordít róluk a tény, hogy milyen emberek.
A napokban erről beszélgettem a kredenc alatt egy csótánnyal. Ez egy luzer.
Csak meresztgette két buta halszemét, és nem is tudta igazán miről van szó.
El is határoztam, hogy a jövőben csak magammal fogok beszélgetni, az értő hallgatóság megléte nagyon fontos a beszélő számára.
Mert ami kérdés bennem felmerül, és nem tudom rá a választ, arra mások sem tudják. És ha mégis, távolról sem biztos, hogy egy véleményen vagyok vele. Csupán találgatásokról lehet szó, mert másnak sincs érdemi tapasztalata, mondhatnám minden meggyőződés, hit, a keményen rögzült önbecsapások sikeres szintjét jelöli.
Okosabb, ha a magam gyártotta elképzeléseim mellett maradok, azokat már ismerem, egyetértek velük, hiszen én találtam ki őket.
Na, sok beszédnek sok az alja- mondá az írás, most ledőlök egy kicsit, és azt akarom álmodni, hogy egy gyönyörűséges pillangó vagyok, aki a rét pompázó virágerdei felett táncol, színes szárnyain izzik a napfény.
Ezt fogom álmodni, mert ezt szoktam. Álmok nélkül nem lehet élni.
Ezek segítenek elviselni az ébrenlét nehéz óráit.




0 Hozzászólás:

Megjegyzés küldése

► Üzenőfal / Kiajánló: itt osszthatod meg az által ajánlott műveket!


Üzenőfal használat: A fenti gombok segítségével be tudtok jelentkezni. A "Guest" opció azt jelenti, hogy egyszerűen csak begépelitek a neveteket.