Tisztelt Szerők, Látogatók!

A Láncolat Műhely weboldalának munkáját 2017 szeptemberétől a Comitatus internetes irodalmi folyóirat (www,comitatusfolyoirat.blogspot.com) váltja fel.
A továbbiakban közlésre szánt írásműveket, egyéb alkotásokat a comitatusfolyoirat@gmail.com email címre várunk. A megadott elérhetőségen az itt megismert kritikusok bírálják el a küldeményeket és reagálnak a küldött anyagokra.

Szinay Balázs,
főszerkesztő

2013. május 1., szerda

KÖSZÖNTŐ

with 0 Comment


Édesanyád az első társad.
Övé első szavad, a boldogság érzése, amikor először állsz egyedül lábadon. Tied az ölelő mozdulata, szavaiban a biztatás, az utánad nyúló féltés.
Édesanyádnak pótolhatatlan vagy! S te talán nem mindig érzed, hogy ő nélkülözhetetlen neked, s azoknak is, akik veled élnek.
A világ feltárul előtted, mondod is: "De gazdag!" Anyád tudja, nélküled nem az! Gondjaid vannak - anyád erőt és enyhet ad.
Az anyák ereje a megfizethetetlen áldozat, az odaadó lemondás. Szükségben is először ránk gondolnak. Ha elfogadjuk, ha nem: mindhalálig szolgálnak bennünket; életüket velünk adják a jövőnek, a töretlen hittel: örömeik, reményeik bennünk majd tovább élnek.
Anyánk léte mindig búcsút feledtető nyugalom, óvó szava türelmes szelídség. Szemében a meghitt családi együttlétek derűje.
Kavarognak érzéseid, vágyaid; kívánságokat fogalmazol:
Mama, anyám! Édesanyám! Kísérjen minden utadon szerencse, ne érjen soha rossz szó, ne fogyjon az erő karodból! Szülötteidre légy büszke, velük mindig elégedett! Kerüljön a bánat, a szenvedés!
Adassék néked hófehér öregség!




0 Hozzászólás:

Megjegyzés küldése

► Üzenőfal / Kiajánló: itt osszthatod meg az által ajánlott műveket!


Üzenőfal használat: A fenti gombok segítségével be tudtok jelentkezni. A "Guest" opció azt jelenti, hogy egyszerűen csak begépelitek a neveteket.