Tisztelt Szerők, Látogatók!

A Láncolat Műhely weboldalának munkáját 2017 szeptemberétől a Comitatus internetes irodalmi folyóirat (www,comitatusfolyoirat.blogspot.com) váltja fel.
A továbbiakban közlésre szánt írásműveket, egyéb alkotásokat a comitatusfolyoirat@gmail.com email címre várunk. A megadott elérhetőségen az itt megismert kritikusok bírálják el a küldeményeket és reagálnak a küldött anyagokra.

Szinay Balázs,
főszerkesztő

2013. május 26., vasárnap

Pletyka

with 0 Comment


- Brrr... de hideg van - rázkódott össze a B. nevű férfiú. Nem is egyszer, míg végre rájött, hogy csak ő fázik, és csupán körülötte hűlt le a levegő, és hogy mindig csak a munkahelyén érzi ezt. Faggatni kezdte tehát kollégáját, Svihákot. Ő ugyan előbb kérette magát, de aztán látható örömmel, hogy elsőként hozza B. tudomására, mi mindent tudnak róla, sorban kitálalt. Elmondta értesüléseit, a kósza híreket, amelyek oly könnyedén ragadtak meg a fejében. És kérdést is tett fel végül, oknyomozót:
        - Voltál ugye, a Decibelben? Ne is mondd, hogy nem, mert láttak ott. Nővel ültél-e már ottan? Ne is tagadd, mert láttak nővel is. Gondolj csak vissza szaporán...
        B. visszagondolt. Lehetett ilyen eset. Ismerősök, ha összejönnek, régen látták egymást, vagy sok mondanivalójuk van, beszélgetnek egy keveset. Állva meg szomjúhozva azért kényelmetlenebb. S hogy látták, az is könnyen megeshetett.
        - Talán az a baj, hogy nővel társalogtam? Férfinak talán nem lehet asztal melletti baráti beszélgetése nővel, munkáról, egyebekről?
        - Nagyeszű ember vagy te, tudtam én mindig - mondta Svihák, s elvonult diadalmasan, mert megerősítvén találta a hírt, hogy B. megunta eddigi házasságát.
        B. azon nyomban gondolkodóba esett. Most mit tegyen: fütyüljön mások véleményére? Hát lehet? Vagy kezdje hirdetni, hogy félreértésről van szó? Ez sem jó, hiszen csak mindinkább megerősítené az alaptalan gyanút. Látta valaki beszélgetni valahol egy nővel, aki nem a felesége volt. Az illető a látottakat kiszínezte, átfestette, s e képpel dicsekedett el ismerőseinek. Ők pedig ennek alapján elválasztották családjától, lányaitól, akik után járó tartásdíj összegében is lényegében már megegyeztek.
        Kicsit butuska B. végül is könnyelműen megfogadta, máskor jobban megválogatja alkalmi beszélgető partnereit. Még ha így a nők egyenjogúságáért folytatott küzdelem egy kiváló harcosát veszti is el benne.
        Így tett B., de milyen megoldást találnak más sorstársai, a számosak, akik talán hamarább fogják fel, mit jelent a nekik címzett jó tanács: "Aztán vigyázni az erkölcsökre!" Mit tesznek azok, akik esetleg már hamarabb fáznak, ha körülöttük kissé lehűl a levegő?
        Milyen érdekes! Klímaváltozás, mely úgy kezdődik gyakran, hogy egyszer valakinek valakiről azt mondja valaki... Az intimpista svihákok nagy örömére. Akik azt tartják, sokkal élvezhetőbben telnek el így a napok.
        Ok és mód pedig mindig kínálkozik: mondani valakiről valahol, valaki másnak valamit...




0 Hozzászólás:

Megjegyzés küldése

► Üzenőfal / Kiajánló: itt osszthatod meg az által ajánlott műveket!


Üzenőfal használat: A fenti gombok segítségével be tudtok jelentkezni. A "Guest" opció azt jelenti, hogy egyszerűen csak begépelitek a neveteket.