Tisztelt Szerők, Látogatók!

A Láncolat Műhely weboldalának munkáját 2017 szeptemberétől a Comitatus internetes irodalmi folyóirat (www,comitatusfolyoirat.blogspot.com) váltja fel.
A továbbiakban közlésre szánt írásműveket, egyéb alkotásokat a comitatusfolyoirat@gmail.com email címre várunk. A megadott elérhetőségen az itt megismert kritikusok bírálják el a küldeményeket és reagálnak a küldött anyagokra.

Szinay Balázs,
főszerkesztő

2013. augusztus 25., vasárnap

Készülődés ezerrel

with 0 Comment


Mottó, némileg módosítva az ismert viccet: – Meddig megy a magyar az erdőbe? – A közepéig, mert onnan már kifelé megy belőle...


Házunk bölcse

Tart egy ideje a vita, mikor érdemes kezdeni a választási hadjáratot. Mari néne pontosan tudja, mi a tényállás: – Amikor befejeződött a legutóbbi szavazás, azonnal elindult a négy évig tartó választási kampány!


Hiába ne!

Ha nem füllentenek a hírterjesztők, a soros választások előtt etikai szempontból jelentős módosítást vezetnek be. Eszerint kódexbe javasolt felhívás lehet: „A nép nevét hiába a szádra ne vedd!”


Esemény volt

Hosszan tartó unalom. Egyszer csak nyílik az ajtó, a sorokban mozgás támad. A szemek vágyakozva pillantanak oda; a szónok elé éppen leteszik a pohár vizet.
Bágyadt úr félhangosan megjegyzi: – Most lenne jó felszólalni...


Ők tudják

Pisti a homokozóban választásit játszik. Jelszót már talált is magának:
– Enyém az ország, magamnak szédítem!
– Szépítem, te lüke! – igazítja ki az idősebb, nála okosabb Ferike.


Fellépés

A szót megkapta, felállt, kihúzta magát, igazított nyakkendőjén, majd ekként kezdte szónoklatát: – Tisztelt FSTH!
(Járatlanabbak kedvéért, a rövidítés: Félig Sem Telt Ház.)


Fórumok

Hírözön, kampányoló írások, kommentárok tömege. Nem programokról, hanem vélt személyi alkalmatlanságról. Sokan húsosfazékról, koncról értekeznek. Volt, aki utóbbi helyett koloncot emlegetett. Freudi elszólás? – lehet ilyen gondolatom. Hiszen, akik koncért teszik, amit rájuk bíztak, elég hamar lesznek kolonccá...
Na de én jól megnézem, hogy végül kire szavazok!


Mai szóval

– Hogy ugat ez a kutya...
– Ez nem ugatás, hanem hatalmi arrogancia!




0 Hozzászólás:

Megjegyzés küldése

► Üzenőfal / Kiajánló: itt osszthatod meg az által ajánlott műveket!


Üzenőfal használat: A fenti gombok segítségével be tudtok jelentkezni. A "Guest" opció azt jelenti, hogy egyszerűen csak begépelitek a neveteket.