Tisztelt Szerők, Látogatók!

A Láncolat Műhely weboldalának munkáját 2017 szeptemberétől a Comitatus internetes irodalmi folyóirat (www,comitatusfolyoirat.blogspot.com) váltja fel.
A továbbiakban közlésre szánt írásműveket, egyéb alkotásokat a comitatusfolyoirat@gmail.com email címre várunk. A megadott elérhetőségen az itt megismert kritikusok bírálják el a küldeményeket és reagálnak a küldött anyagokra.

Szinay Balázs,
főszerkesztő

2014. június 18., szerda

A POCOK

with 0 Comment


A szegény pockot minden állat szánta, mert kövérsége legendás méreteket öltött. Sokszor már hajnalban kezdte a reggelizést, ami szertartás délben fejeződött be, akkor is azért, mert ebédelni kellett.
Ő is érezte, ez így büntetlenül nem mehet tovább, de a radikális változtatást mindig halogatta. Ritkán hagyta el házát, mert alig fért ki az ajtón, na meg az állatok gúnyolódásai is egyre erősebben zavarták. Már védekezésképpen fűre-fára hivatkozott. Kisevőnek hazudta magát, aki gyomorbántalmai miatt felfúvódott, rengeteg levegőt nyel, hogy táguljon bundája, hosszan magyarázta egyre nagyobb képtelenségeit, de az állatok csak nevettek rajta. Egyszer aztán lakása ajtaján, díszes szögekkel rögzített tábla jelent meg, egy orvosi bizonyítvány. /A görény hamisította. /. A „Hivatalos irat” bizonyította, a pocok nem falánksága, de súlyos betegsége miatt ennyire kövér.
Gyógyíthatatlan bulimiában szenved, amit csak nehezít a tény, hogy nem tud hányni. Az állatok nagyon elszégyellték magukat, hogy szerencsétlenen időtlen idők óta gúnyolódnak, ami igen nagy lelketlenségnek mondható.
Azóta a pocok mennyei békességben zabálja végig napjait, nagy részvéttől, és sajnálkozó pillantásoktól övezve. Szenvedő képpel tömi magát ,még hordják is neki a finomabbnál finomabb falatokat, nehogy rosszul legyen a nem evéstől .
Még a házimunkákat, és a téli fagyűjtést is mások végezték el helyette, hiszen ekkora pocakkal ezeket nem is lehet csinálni.
Így élt a pocok kései öregségéig, nem volt semmire gondja.
Még van, aki azt hiszi, hogy csak a róka ravasz?




0 Hozzászólás:

Megjegyzés küldése

► Üzenőfal / Kiajánló: itt osszthatod meg az által ajánlott műveket!


Üzenőfal használat: A fenti gombok segítségével be tudtok jelentkezni. A "Guest" opció azt jelenti, hogy egyszerűen csak begépelitek a neveteket.