Tisztelt Szerők, Látogatók!

A Láncolat Műhely weboldalának munkáját 2017 szeptemberétől a Comitatus internetes irodalmi folyóirat (www,comitatusfolyoirat.blogspot.com) váltja fel.
A továbbiakban közlésre szánt írásműveket, egyéb alkotásokat a comitatusfolyoirat@gmail.com email címre várunk. A megadott elérhetőségen az itt megismert kritikusok bírálják el a küldeményeket és reagálnak a küldött anyagokra.

Szinay Balázs,
főszerkesztő

2014. július 20., vasárnap

Minden relatív

with 0 Comment


Mottó: Fejletlen országban ne igyál vizet! Fejlett országban ne vegyél levegőt! (Jonathan Raban)


Szellemtelen

Megszámlálhatatlan, hányféle előnyét említették a történelem során az eladó lakásoknak. Az újdonság erejével hatott, ámulhattam a következő ajánlaton. Azon túl, hogy Káposztásmegyeren épült, 36 négyzetméter területtel – szellemirtott is volt a garzon!


Szorongás reménye…

Aláírást gyűjtöttek, a jobb tömegközlekedésért.
        Egyetértünk. Legyen tömegesebb a közlekedés. És főleg, lányok, húsz-harminc (negyven) év közti hölgyek utazzanak mind többen, a nagy kék, sárga és zöld, luxus járműveken! Hiszen a sok is kevés a szebbik nemből…
        Szorongjon a magyar, és így! Ne mástól…


Engem képviselnek

„Tisztelt Urak és Úrhölgyek! Egy ideje gyötör a bizonytalanság. Ugyanis gyakran, egyre többször hivatkoznak rám. Ugyanabban a kérdésben, egymással gyökeresen ellentétes véleményüket mondják, arra hivatkozva, hogy engem képviselnek. Nem értem: hát hányféle is vagyok én? Kérem, válaszoljanak; nőni szeretnék a szememben. Üdvözlettel: KISEMBER."


Hacsak így nem

Kelet-közép-európai elmaradásunk jellemzéseként milliószor értesülhettünk: a bányászbéka füle a mérce. Bőven volt és van ok a szomorkodásra.
        Nem értem azonban, miért tespedünk. Ha egyszer minden viszonylagos, segíthetünk a gondon. Költöztessük feljebb az állatot!


Táplálkozás

Meglehetősen szennyezett városban lakik Kovács. Örömmel vette hát a meghívást a rendezvényre, mely környezeti ártalmak, allergiás panaszok mérséklésére, a mindennapi rossz közérzet leküzdésére, fogyásra ajánlott programot. El is ment Az egészséget biztosító táplálkozás elnevezésű bemutatóra. Jól tette!
        Amíg fogyasztott, addig sem gondolt allergiás bajaival, szutykos környezettel. (A fogyásról nem is beszélve!)


Lelet

Régi napló bejegyzése. „Mai program. – Iskola. – Ebéd. – Randevú a tölgyfasorban: Piroska felfedezése.”


Esélyleső

Óriási fényújság közli a pillanatnyi légpiszkossági adatokat: itt és most hányszorosan haladtuk meg az egészségügyileg megállapított határértékeket.
        Tömegek sodródnak el belenyugvóan mellettem, miközben az esélyeket latolgatom. És be jó! a táblán már ott is a várt átlagos adat – remélhető élettartamom…




0 Hozzászólás:

Megjegyzés küldése

► Üzenőfal / Kiajánló: itt osszthatod meg az által ajánlott műveket!


Üzenőfal használat: A fenti gombok segítségével be tudtok jelentkezni. A "Guest" opció azt jelenti, hogy egyszerűen csak begépelitek a neveteket.