Tisztelt Szerők, Látogatók!

A Láncolat Műhely weboldalának munkáját 2017 szeptemberétől a Comitatus internetes irodalmi folyóirat (www,comitatusfolyoirat.blogspot.com) váltja fel.
A továbbiakban közlésre szánt írásműveket, egyéb alkotásokat a comitatusfolyoirat@gmail.com email címre várunk. A megadott elérhetőségen az itt megismert kritikusok bírálják el a küldeményeket és reagálnak a küldött anyagokra.

Szinay Balázs,
főszerkesztő

2014. augusztus 10., vasárnap

A KÁD

with 0 Comment


A kádban, már kihűlt a víz. Békésen pihentek felszínén a mikroorganizmusok, bogártetemek, meg némi por.
A helységben álló idő unatkozott. A horpadt fürdőhengerben már régen kialudt a tűz, az üszkös fadarabok között halkan motozott a finom huzat.
Valahol a szobában egy falióra rekedten kongatta a tízet. A vízcsapon üldögélő kaszáspók már  három napja döbbenten nézte a kádat.
Semmit nem értett. Még mindig látta Erikát a kádban feküdni, fejét a kád szélén nyugtatva, kövér karjait a víz színén tartva , lassan mozgatta rövid de vaskos ujjait.
Ekkor történt valami, ami megmagyarázhatatlan.
Erikán végig borzongott egy vibráló remegés, teste a víz alatt gomolygó- füstszerű anyaggá vált, átszivárogva a víz molekulái között, a lefolyó nyílásán keresztül távozott.
Úgy tűnt el, mint a hajnali köd.
Még várni kell- mondta egy hangya.
Hát várjunk- felelte a pók.
Az idő szótlan maradt, csak tovább unatkozott.




0 Hozzászólás:

Megjegyzés küldése

► Üzenőfal / Kiajánló: itt osszthatod meg az által ajánlott műveket!


Üzenőfal használat: A fenti gombok segítségével be tudtok jelentkezni. A "Guest" opció azt jelenti, hogy egyszerűen csak begépelitek a neveteket.