Tisztelt Szerők, Látogatók!

A Láncolat Műhely weboldalának munkáját 2017 szeptemberétől a Comitatus internetes irodalmi folyóirat (www,comitatusfolyoirat.blogspot.com) váltja fel.
A továbbiakban közlésre szánt írásműveket, egyéb alkotásokat a comitatusfolyoirat@gmail.com email címre várunk. A megadott elérhetőségen az itt megismert kritikusok bírálják el a küldeményeket és reagálnak a küldött anyagokra.

Szinay Balázs,
főszerkesztő

2014. szeptember 28., vasárnap

Jó-e nekünk?

with 0 Comment


Jó-e nekünk?

Mottó: Képzelőerőnket kárpótlásul kaptuk azért, amik nem lehettünk, humorérzékünket pedig, hogy vigasztalódjunk a felett, amik lettünk. (Oscar Wilde)


Fohászok napjainkban

Közösségi embertől születhetett: „Uram, tégy alkalmazkodóvá engem, hogy együtt élhessek harmóniában azokkal, akikkel torkig vagyok, ámen.”
Akinek sürgős (felirat a HÉV mentén): „Istenem, adj türelmet, de azonnal!”


Otthon jó

Anekdota szól arról, hogyan élcelődött írótársa a rémesen öltözködő Nagy Lajossal. Amikor távoli, zord kerületben lakó barátja hazaindult, megkérdezte tőle: – Mondd, Lajos, nem félsz, hogy leütsz valakit?
Mi ellenben komoly emberek vagyunk, akik észrevesszük az élet apróbb juttatásait is. Késő esténként hazaérkezve elégedetten nyugtázzuk: kifejezetten jó napunk volt, ma sem kellett lefújnunk spray-vel senkit.


Ki és kivel?

Információk tengerében lubickolunk napjainkban. Sokat köszönhetünk ennek a hírözönnek. Mire élesbe fordul a választási küzdelem, a legfontosabb ígéretekkel tisztában leszünk.
Például tudni fogjuk pontosan: ki, kivel és – miért nem?


Apaság

Gyereksírás a szülőszobából. Kovács kirohan, mindent elsöprő lendülettel:
– Vigadjunk, emberek! Egészséges fiúgyereknek adtam életet!


Örömös sorok I.

Tanácsok a tévé-doktortól, a testiség örömeiről egyebek közt.
Balzac szerint: a szerelemről beszélni olyan, mint szeretkezni.
Eszerint a doktor úrnak jó, ő máris igen elégedett. Jómagam azon tűnődöm: hogy most erről értekezem, én miképp érzek?
Erősen figyelem: e pár sor alatt, után – jó-e nekem?


Éteri gondolat

Nem tudom, ki gondolhatta ki, s tette közzé. Honatyához illenék a frappáns megállapítás, ilyet képviselő be nem vallhat. Még félreértenék az ellenpártiak!
Név nélküli tehát az éterből kifogott, ránk maradt gondolat, íme: „Az egyetlen, amikor az ember határozott lehet, hogy azt érzi, határozottan téved!”


Örömös sorok II.

Harsogó újságcím tudatja: A jó szex munkaigényes.
Hozzáteszem: írni róla, ugyancsak.
Így e felismerést közreadni, mára ennyi elég is lesz.






A kép saját munka, címe: Olvasó nép.




0 Hozzászólás:

Megjegyzés küldése

► Üzenőfal / Kiajánló: itt osszthatod meg az által ajánlott műveket!


Üzenőfal használat: A fenti gombok segítségével be tudtok jelentkezni. A "Guest" opció azt jelenti, hogy egyszerűen csak begépelitek a neveteket.