Tisztelt Szerők, Látogatók!

A Láncolat Műhely weboldalának munkáját 2017 szeptemberétől a Comitatus internetes irodalmi folyóirat (www,comitatusfolyoirat.blogspot.com) váltja fel.
A továbbiakban közlésre szánt írásműveket, egyéb alkotásokat a comitatusfolyoirat@gmail.com email címre várunk. A megadott elérhetőségen az itt megismert kritikusok bírálják el a küldeményeket és reagálnak a küldött anyagokra.

Szinay Balázs,
főszerkesztő

2014. október 15., szerda

Labirintus 2

with 0 Comment


Liza néni tévét néz. Nehéz ám eligazodni ebben a nagy információ áradatban. Már ha csak a csatornák számát nézzük is, hát még a tartalmát. Bezzeg a Jani, az egész nap a Piedone filmeken nevetgél, le sem lehetne vakarni onnan.
           Pedig választék, az van ám bőven. Itt vannak  például a reklámok. Az embernek, igaz, szelektív hallása lesz tőle. Ezért újabban csak azt hallja meg, amit meg akar. Ha pl a lánya arról beszél, hogy most nagyon sietnie kell a munkába, mert mindjárt elkésik, a füle botját se mozgatja, hanem megrendeli tőle a piskótatekercset. Ennyit megtehet, nem ? De maradjunk a témánál. Az utóbbi időben annyi féle ajánlott arcpakoló krémet próbált ki , hogy már 20 évesnek érezte magát. Mondta is a párjának, amikor az fejcsóválva nézett rá dicséret helyett, inkább nézné ő is a  Viagra  reklámot, hátha kedvet kap tőle. A gyerekeknek meg állandóan a tampon használatot nyomatják, ötször egy héten, fő a változatosság címszó alatt. Még felvilágosítás sem kell hozzá, arra ott vannak a korhatár nélküli filmek, jobbak, mint az eredeti. A hasznos hirdetésekből  azt is megtudhatjuk, hogyan kell bokán csúzlizni a reumás szomszéd Juliskát, ha nem süt nekünk palacsintát, mert a Ketodex úgysem használ. A Maradj talpon, az persze jó műsor lesz, ha majd a srácok leutánozzák a szabadesést. Azért ő sem eszik meg mindent, a Celebeket például nem díjazza. A majd megmutatom, ki vagyok én helyett legalább  a bogarakat ennék meg, ha már a tűzrakásban és a munkában nem jeleskednek. A főzőműsorokból na, abból elege van. Merthogy pénzt nem küldenek mellé, hogy azokat a drága ételeket megfőzhesse magának. Legjobban a krimiket szereti, ebből aztán kedvére válogathat, és közben elképzelheti, hogy most hátba szúrja  az öreg Borist, amiért úgy megsértette a múltkor,  nem köszönt előre a piszok a túloldalról. De ha úgy tartja kedve, hát a hírek alatt gondolatban megfojthatja a másikat, a kert végibe, mert nem dicsérte meg a virágait. Pedig igenis az övé különb, mint az a két szál száraz kóró odaát. A Laci bá-t meg főbe fogja lőni minden este a barátok közt alatt, mert nem hozott halat .
         Hát nem csoda, ha ezek után olyan üldözési mániája van, hogy még a családjában sem bízik , és este  az ágy alá is benéz, mielőtt eloltja a lámpát. Holnap meg is nézi a Teleshopban, nincs - e erre valami gyógyszer., vagy legalábbis egy csodapárna éjszakára.




0 Hozzászólás:

Megjegyzés küldése

► Üzenőfal / Kiajánló: itt osszthatod meg az által ajánlott műveket!


Üzenőfal használat: A fenti gombok segítségével be tudtok jelentkezni. A "Guest" opció azt jelenti, hogy egyszerűen csak begépelitek a neveteket.