Tisztelt Szerők, Látogatók!

A Láncolat Műhely weboldalának munkáját 2017 szeptemberétől a Comitatus internetes irodalmi folyóirat (www,comitatusfolyoirat.blogspot.com) váltja fel.
A továbbiakban közlésre szánt írásműveket, egyéb alkotásokat a comitatusfolyoirat@gmail.com email címre várunk. A megadott elérhetőségen az itt megismert kritikusok bírálják el a küldeményeket és reagálnak a küldött anyagokra.

Szinay Balázs,
főszerkesztő

2011. április 9., szombat

Egy pillanat - a küzdésről

with 1 comment
Amikor hallottam, először azt hittem, rosszul hallok. Aztán többszörösen is megerősítettek benne, hogy sajnos igaz.
Az orvosi rendelőt és a gyermekintézményeket leszámítva, a községi önkormányzat intézményeiben, így a polgármesteri hivatalban sem fűtöttek egész télen. Egész pontosan, annyira fűtöttek, hogy legalább tizenhét fok legyen.
A gázfűtést csak az orvosi rendelőben és a gyermekintézményekben hagyták meg. Az egyéb intézményekbe vaskályhákat, cserépkályhákat állítottak be a vegyes tüzelés előnyeinek kihasználása érdekében.
Adalék az előzőekhez, hogy a kályhákban azt a fát tüzelték fel, amelyeket előtte az intézmények körül kivágtak.
Amikor ilyet hallok, először is nyelek egyet. Aztán elszámolok tízig…
Ilyen eset nem fővárosi, városi, kerületi önkormányzatoknál fog előfordulni, ezeken a helyeken talán el sem hiszik, hogy ilyen eset egyáltalán előfordulhat.
A télnek – szerencsére – lassan vége. De lesz még tél! Egy év múlva ennél az önkormányzatnál milyen fát fognak kivágni?
Küzdünk ellene, mégis szép lassan kiépül az az élettér, amelyben ma élni kell. Egyébként az egykori Fonográf együttes egyik számával együtt mondom: „Ne vágj ki minden fát!”




1 megjegyzés:

  1. Nem rossz üzenet, érdeklődéssel olvastam soraid.
    Mondjuk inkább blog ez, mint cikk.

    VálaszTörlés

► Üzenőfal / Kiajánló: itt osszthatod meg az által ajánlott műveket!


Üzenőfal használat: A fenti gombok segítségével be tudtok jelentkezni. A "Guest" opció azt jelenti, hogy egyszerűen csak begépelitek a neveteket.