Tisztelt Szerők, Látogatók!

A Láncolat Műhely weboldalának munkáját 2017 szeptemberétől a Comitatus internetes irodalmi folyóirat (www,comitatusfolyoirat.blogspot.com) váltja fel.
A továbbiakban közlésre szánt írásműveket, egyéb alkotásokat a comitatusfolyoirat@gmail.com email címre várunk. A megadott elérhetőségen az itt megismert kritikusok bírálják el a küldeményeket és reagálnak a küldött anyagokra.

Szinay Balázs,
főszerkesztő

2012. december 19., szerda

HA HALLGATTÁL VOLNA

with 0 Comment


De nem tetted te szerencsétlen, mert nem tudtad az igazságot elviselni, hogy a te szempontjaid és véleményed nem ér semmit.
Nem is értem, hogy miért hitted ezt a marhaságot, hiszen ahogy te sem kíséred figyelemmel a mások véleményét, hogy veheted rossznéven, ha ők sem méltatják a tiédet.
És ha elfogadnának, mint egyetlen igazságot, akkor mi van? Szerzel magadnak egy csomó ellenfelet, és némi lelkes rajongót. A tábor híres a pálfordulás gyakorlatában, úgy otthagynak, mint eb a piszkát, te meg mindent hibáztatsz a kudarcért, csak magadat nem.
Magyarul, az elméleteiddel és hiteddel elmehetsz a francba, leköpdösnek és kiröhögnek, te meg valami vértanúfélévé avanzsálsz, vádolod az emberek értetlenségét, intellektuális fejletlenségét, holott nagyon jól tudtad, hogy minden elődöddel ez történt.
Nem akartad tudomásul venni, hogy minden elmélet képlékeny, attól függ honnan nézzük, mert lehet, hogy Gizellának akkora hátsója van, hogy egy élmény lehet seggberúgni, mert még szemüveg nélkül sem tudja a vállalkozó eltéveszteni a célt, és lehet földanyaként csodálni, mint a nőiesség, az anyaság szobrát.
Ízlés dolga.
ha hallgattál volna…  Ugyan úgy elfelejtenének, mintha okoskodnál, talán kicsit jobban, de a földi pályafutásodat nem tetted volna tönkre, az örökös szélmalomharcoddal.
Shaw szerint, két év elegendő egy embernek, hogy megtanuljon beszélni, de legalább hatvan kell, hogy hallgatni is.
Lehet nem beszélni, beszélni, és túlbeszélni.
Aki nem beszél, annak még van véleménye a történő dolgokról, csak esze is van.
Nem hiba !
Ha beszél, az sem hiba, csak nincs értelme.
Bezzeg, ha túlbeszél, hát magára rántja a poklot, ugyanakkor nem bírja a meleget.

Az élet hossza, tény, hogy a percek összessége, de sem a sietség, sem a lassúság nem változtat semmin.
Csak végiggurulunk a napsütötte füves pályán, ami időnként, gödrökkel teli rohampályává változik, amit egymásnak köszönhetünk, és egyet tehetünk, megpróbáljuk élve megúszni. Mindenkinek van mindenről véleménye, persze nekem is van,  van aki nem tudja csendben elviselni, de én szerencsémre ismerem a bölcs mondást, és rendszerint befogom a számat…
Élni, veszélyes dolog. Akárcsak a vonat ablakán kihajolni, és élvezni, hogy lobog a hajunk.
Aztán ha jön egy oszlop…………………….




0 Hozzászólás:

Megjegyzés küldése

► Üzenőfal / Kiajánló: itt osszthatod meg az által ajánlott műveket!


Üzenőfal használat: A fenti gombok segítségével be tudtok jelentkezni. A "Guest" opció azt jelenti, hogy egyszerűen csak begépelitek a neveteket.