Tisztelt Szerők, Látogatók!

A Láncolat Műhely weboldalának munkáját 2017 szeptemberétől a Comitatus internetes irodalmi folyóirat (www,comitatusfolyoirat.blogspot.com) váltja fel.
A továbbiakban közlésre szánt írásműveket, egyéb alkotásokat a comitatusfolyoirat@gmail.com email címre várunk. A megadott elérhetőségen az itt megismert kritikusok bírálják el a küldeményeket és reagálnak a küldött anyagokra.

Szinay Balázs,
főszerkesztő

2011. április 5., kedd

P e r o n o n

with 13 comments


Nézem az arcokat.

Álmos tekintetekben az éjszakát kutatom,
sálak, gallérok mögül kivillanva
egy szeretkezést idéző harapás nyomot a nyakon,
vagy csak egy mosolyt,
barátságosan,
de halott világ ez,
üres szemek merednek rám fásultan.

Egykedvűn tépkedem a perceket.
Átsuhan ajkamon csókod halvány íze,
de szád nyomát a resti ócska
kávéja és cigarettám füstje söpri félre,
fázón húzom össze kabátom.

Vonat fékez,
felsikít a sín a rozsdás,
időtől mocskos kocsik alatt,
felvillan egy kép,
a sínek között látom magam
a végtelenbe futó szemétben,
aztán csak legyintek,
magam sem tudom: mennék-maradnék?

Utolsóként felszállok,
hátam az ajtónak vetem
és kipipálom újabb napom reggelét.




13 megjegyzés:

  1. A saját verseim alatt írok....mert itt max csak a versbe tudsz belekötni....:)))))))))

    VálaszTörlés
  2. Tetszett a versed most is, mi mást mondhatnék? Igazi élet- és hangulatkép.

    VálaszTörlés
  3. Látod Imre, te nemcsak abba tudsz, még a saját verseid alatt sem.:)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm Vali...elfogult vagy velem...:)

    VálaszTörlés
  5. Balázs...ennél jobban már csak úgy tudnám visszafogni magam ha innen is eltűnök mint az Új tanításból....egy szavadba kerül....majd csak befogadnak valahol....:))))

    VálaszTörlés
  6. Bemásolom ide, amit a másik íráshoz írtam, mert úgy látom, elkerülte a figyelmedet.

    "Tudod mit Imre, nem érdekel!
    Ha szólsz valahol általában ez van? Ha beszélgetsz valakivel ez van?
    Mi? Hogy veled ellentétes véleményen is mernek lenni? Vagy nem csak veled beszélgetnek? Bocs, de azért ezt az oldalt sem sajátíthatja ki senki. Hát nagy gonoszság...
    Egyébként csak jelezem, hogy ez az egyetlen olyan írás, amihez az elmúlt időben közösen szóltunk és TE ügyet csináltál belőle. Szóval, ahogy én látom, ez sokkal inkább a te hangulatodra bízott, mint bármi másra. Ha olyanod van, marsz..., vagy jön a sértődés.
    És nem tudom észrevetted-e, de ezt rajtad kívül más nem adja elő. Mindenki normálisan beszélget.
    Imre, mi mindent megértünk, csak van, ami egy idő után unalmas.
    Azt hiszem komolyabban vett és tisztelt itt téged mindenki annál, minthogy ilyen kirohanásokat adj elő, teljesen feleslegesen. Úgy csinálsz, mintha bántani akarna bárki is..."

    Itt téged mindenki befogadott. Fölöslegesnek érzem ezt a játékot. Viselkedésedből arra lehet következtetni, hogy neked nem fontosak a többiek, ne te nekik.

    VálaszTörlés
  7. Balázs...
    Válaszolni fogok akkor "arra" a beírásodra "itt". De egyre adj még választ: "azért ezt az oldalt sem sajátíthatja ki senki"...ez alatt mit értsz?
    Ez nem tiszta előttem. Amennyiben rám vonatkoztatod akkor légy szíves és fejtsd ki bővebben.
    Köszönöm szépen.

    VálaszTörlés
  8. "azért ezt az oldalt sem sajátíthatja ki senki".

    Ez arra írtam, hogy azt írtad: "ez van, ha beszélgetek valakivel". Nem csak te beszélgetsz valakivel. Van, hogy 5-6 ember is beszélget itt valakivel kommentekben rajtad kívül, sőt egymással is közösen. Ahogy te megszólítasz embereket, más is. Emberek kapcsolódnak beszélgetésekbe, és emberek vonulnak ki belőlük. Vagy oda nem kéne szólni, ahova te szólsz? Gondolom ezek a kérdések nem idegenek, azért jópár oldalon fent vagy te is.

    VálaszTörlés
  9. Balázs...ez nem válasz. Mond el mivel sajátítom /vagy sajátítanám/ ki a portálodat? Amit írsz az általánosság és azzal nincs is baj, de azt mond meg, hogy ÉN MIVEL SAJÁTÍTOM KI AZ OLDALT? Jó pár oldalon vagyok fenn? Általában még arra se válaszolok amit a verseimhez írnak. Nem azért mert nem tisztelem a hozzászólókat és nem lustaságból. Ennek sajátos oka van. És sok helyen vagyok? A Csillagszemekre nem publikálok mert egy versem nem tették fel Isten-ellenessége miatt. Az ART presszóban Smidt Tibi rám szólt, hogy ne írjak kritikát másokhoz az nem szokás ott...nem publikáltam...visszahívott de egy-két vers után most se vagyok ott...mert nem élő a portál nekem. Közkincs csak arra jó, hogy fenn legyenek az írások még egy plusz helyen. POET-ba be se nagyon lépek. 7toronyba egy hónapja nem tettem semmit. Akkor hol is vagyok én rajtatok kívül? DOKK? Ott max kispados lehetek a koromnál fogva.

    Szóval mivel is sajátítom én ki a portálod??????

    VálaszTörlés
  10. Hogy szoktad mondani? Csúsztatsz!:) De TE tényleg.
    Tényleg nem bántani akarlak Imre. Örülök, hogy köztünk vagy, meg szeretném, hogy jól érezd magad, de a bolhából is elefántot tudsz csinálni tök feleslegesen. És ha vitáról van szó, nem arra reagálsz, amit az ember mond, hanem amit kreálsz belőle.
    A fentiből is az a lényeg, hogy van irodalmi portálos tapasztalatod rendesen, tudod mi a szokás és hogy, máshol is beszélgetnek, máshol is többen beszélgetnek stb. Nem kell ezt agyonmagyarázni. Szóval miért zavar az téged, ha valaki bekapcsolódik egy beszélgetésbe? Azért mert zavar, hogy nem ért egyet, akármilyen sokat és hangosan is mondod a véleményed valamiről. De azért nem kisgyerekek vagyunk, hogy azt mondogassuk: ez a mi beszélgetésünk, meg veled nem beszélgetek...
    Ha pedig neked az nem válasz, amire más is felhívja a figyelmedet, akkor nem tudok segíteni. Szerintem egyértelmű voltam. Mi a nem válasz? Most magyarázzam el újra? Azt írod "ha beszélgetek valakivel". De ezt a hozzászólásokra vonatkozóan írod, ahol nemcsak te beszélgetsz valakivel, hanem mindenki, más mégse írja azt, hogy ő beszélget valakivel. És pont ez a kisajátítás, a többiek közösségben gondolkodnak és nyilatkoznak meg és fel sem merül bennük rossz érzés, ha valaki bekapcsolódik egy beszélgetésbe. Te meg elkezdesz beszélgetni valakivel, mintha a beszélgetésetek csak rólatok és nektek szólna.
    Hát ami nyilvános az nem ilyen. A levéltéma lehet beszélgetés valakivel. Ezért fórum egy oldal, többen beleszólhatnak.
    Csak aztán jön egy ellentétes vélemény és annyi, kiakadsz. Persze nem mindenen, van, hogy elfogadod. Csak vannak dolgaid, amikhez makacsul ragaszkodsz és az nagyon nem szokott tetszeni, ha azokban ellentmondanak. Éppcsak ha te századszorra is elmondod ugyanazokat a dogmáidat, más miért ne tehetné?

    VálaszTörlés
  11. Tyűű nekem az eleje nagyon tetszett!:)

    Egykedvűn tépkedem a perceket. - de ez a kedvenc sorom.:)
    Jól elkaptad a hangulatot!

    VálaszTörlés
  12. Köszönöm DzsDzs...:)

    VálaszTörlés

► Üzenőfal / Kiajánló: itt osszthatod meg az által ajánlott műveket!


Üzenőfal használat: A fenti gombok segítségével be tudtok jelentkezni. A "Guest" opció azt jelenti, hogy egyszerűen csak begépelitek a neveteket.