Tisztelt Szerők, Látogatók!

A Láncolat Műhely weboldalának munkáját 2017 szeptemberétől a Comitatus internetes irodalmi folyóirat (www,comitatusfolyoirat.blogspot.com) váltja fel.
A továbbiakban közlésre szánt írásműveket, egyéb alkotásokat a comitatusfolyoirat@gmail.com email címre várunk. A megadott elérhetőségen az itt megismert kritikusok bírálják el a küldeményeket és reagálnak a küldött anyagokra.

Szinay Balázs,
főszerkesztő

2011. július 26., kedd

Az anya fejlődése

with 0 Comment
Az anya a robot kort kinőve, átlépett a számítógépek világába. Olyannyira sikerült ez a modernizálás, hogy szinte azonos feladatok ellátására kapott lehetőséget.
A gyermek kezében ott az egér, ami már nem is kell, hogy vezetékkel, köldökzsinórral kösse össze őket, egyszerűen csak kattintgatni kell, és osztani a parancsokat.
Anya teljesít. A különböző parancsokat menti, majd a megfelelő időben előhalássza az adattárból, és elvégzi az utasítást.
Ezt, ha lehet, maradéktalanul tegye, mert a számítógépek világában ez így működik.
Az anya, emiatt mindenféle programmal el van látva. A megfelelő szűrők használatával, már a kisgyermek kortól megkezdve nagy igyekezettel teszi a dolgát.
Játékprogram, tisztító program, vírusirtó, zenelejátszó, és sorolhatnám a különböző betáplált adatokat, amelyek mind be vannak állítva a gyermek igényeihez, befogadóképességéhez mérten.
A keresőben folyton újabbnál újabb kérdések futnak be hozzá, ezekre biztonsággal ad választ, kortól, nemtől függetlenül, ügyelve arra, hogy minél naprakészebb legyen az információ.
Ezért frissíti adatbázisát, az adott gyermeki kor igényeinek megfelelően.
A szűrők már nagyobb lukakkal vannak ellátva, vagy ki is szeretné iktatni a gyermek.
Halad a világ, így előfordul, hogy a már régen beprogramozott dolgokat a lomtárba dobja, de ki nem törli végleg, hiszen nem lehet tudni, mikor lesz szükség rájuk. Sok régi értéket őriz, amit egy-egy alkalmas pillanatban kivetít a monitorra.
Hogy az információáramlás ne szakadjon meg, bővítmények telepítésére is szüksége van. A gyermek ugyanis nő, növekszik, ezzel párhuzamosan az elvárások egyre nagyobbak, az anya megfelelési vágya pedig határtalan.
Választási lehetősége nincs, csak a megadott feladaton belül lehetséges a teljesítés. Olyan, hogy parancsmegtagadás nem is jöhet számításba. Gondolja a gyermek.
Ha mégis megtörténik, akkor ennek biztosan oka van, aminek következménye pár napos mellőzés, netán formázás a vége, mert anya néha nagyon merev.
Az anya felkészült ezekre a váratlan eseményekre is, mint az ilyen áramszünet okozta képzavarok, ilyenkor képernyője sötét ugyan, de a processzora aktívan működik.
A későbbiekben, hogy ne legyenek kapcsolatbeli problémák, egy kis karbantartás után, mindig ugyanúgy teszi a dolgát tovább...




0 Hozzászólás:

Megjegyzés küldése

► Üzenőfal / Kiajánló: itt osszthatod meg az által ajánlott műveket!


Üzenőfal használat: A fenti gombok segítségével be tudtok jelentkezni. A "Guest" opció azt jelenti, hogy egyszerűen csak begépelitek a neveteket.