Tisztelt Szerők, Látogatók!

A Láncolat Műhely weboldalának munkáját 2017 szeptemberétől a Comitatus internetes irodalmi folyóirat (www,comitatusfolyoirat.blogspot.com) váltja fel.
A továbbiakban közlésre szánt írásműveket, egyéb alkotásokat a comitatusfolyoirat@gmail.com email címre várunk. A megadott elérhetőségen az itt megismert kritikusok bírálják el a küldeményeket és reagálnak a küldött anyagokra.

Szinay Balázs,
főszerkesztő

2012. február 15., szerda

Tudósítás

with 0 Comment


Kedves hallgatóim!

Nem mondok újdonságot azzal, hogy egy téli, nappal inkább tiszta, éjjel csillagos ég alatt vagyunk, ahol együtt toljuk napjaink szekerét.
Elöljáróban elmondom, hogy erre az évszakra nem jellemző a mennydörgés, az égiek ilyenkor elcsendesülnek.
Kinek is jutna eszébe ilyenkor a derült égből villámcsapás, ami úgy tud lesújtani a gyanútlan földre, hogy azonnal ízzé-porrá veri a jövőt?
Mégis megérkezett. A hír, a médián keresztül jött, ami nem egy meteoresőt előrejelzett már, de ezt a vihart valahogy nem látta, hol, mikor rontja meg a látszólag csendes eljövendőt.
A különös esemény, még különlegesebb tulajdonsága, hogy nyomkövetővel rendelkezik, és célzottan érkezett országunk területére.
Elsősorban a középiskolásokra, kiemelten a 12.-es tanulók felé vette az irányt.
Órási erejével, olyan hatalmas akadályokat döntött eléjük, hogy egyenlőre képtelenek elhagyni ketrecüket, amibe a szokatlan jelenség kényszerítette őket.
A fiatal nemzedék megsegítésére, az anyagi és erkölcsi károk leküzdésére, a szülők átlagsebessége megnőtt ugyan, mégis kétségbeesve látnak hozzá az akadálymentesítéshez.
Kezüket tördelve, nyakukat kitörve próbálnak különböző forrásokat találni ahhoz, hogy legalább az éltető víz biztosítva legyen a gyermekeik számára.
A hirtelen támadt csapás, nem csupán az idegeket őrli fel, hanem gátlástalanul tarolja le a már felépített jövőre néző terveket.
A gyermekek a ketrecben nem látnak világosan. A szülők kint rekedve, tanácstalanul dugják össze a fejüket az iskolák tanáraival, akik maguk is elvesztették lábuk alól a talajt.
A zavar teljes, mindenki egymásra mutogat, ha tanácsot kérnek, tudva azt, hogy bármilyen tanács öngyilkos döntés lehet.
Sajnos még nincs vége, újabb támadás várható, aminek szintén nem tudhatjuk pontos idejét, az okát pedig még a jelenleginek sem.
A káoszon kívül, most semmi sem tökéletes. Záporoznak a kérdések, és válasz nélkül csapódnak a falakhoz. Dúl a hangorkán, a vitatkozás, a fenyegetőzés, ami minden igazi katasztrófához jár.
Már-már tettlegességre kerül sor, amikor a lányok radikális döntésre szánják el magukat, és a biztonság kérdőjeles zászlaját dugják ki a rácson, hogy szót kaphassanak ebben a kegyetlen időben.
A legelszántabbak egyike, aki hangsúlyozom mindössze 18 éves, kiáltványt intéz a felnőtt táradalom felé. Ők, meghallva az élesen hasító - CSEND! - szót, megkövülve állnak meg vigyázban.
- Megtaláltuk a megoldást! Ne parázzatok! - mondja az alig felnőtt gyermeklány, - úgy döntöttünk, férjhez megyünk.
Döbbent némaság következett, majd a ketrec hátsó sorából, egy majdnem-férfi hang hallatszik. - És mi lesz a fiúkkal?
 
 

0 Hozzászólás:

Megjegyzés küldése

► Üzenőfal / Kiajánló: itt osszthatod meg az által ajánlott műveket!


Üzenőfal használat: A fenti gombok segítségével be tudtok jelentkezni. A "Guest" opció azt jelenti, hogy egyszerűen csak begépelitek a neveteket.