Tisztelt Szerők, Látogatók!

A Láncolat Műhely weboldalának munkáját 2017 szeptemberétől a Comitatus internetes irodalmi folyóirat (www,comitatusfolyoirat.blogspot.com váltja fel.
A továbbiakban közlésre szánt írásműveket, egyéb alkotásokat a comitatusfolyoirat@gmail.com email címre várunk. A megadott elérhetőségen az itt megismert kritikusok bírálják el a küldeményeket és reagálnak a küldött anyagokra.

Szinay Balázs,
főszerkesztő

2012. február 19., vasárnap

Versírás á la carte

with 0 Comment


Képzelt bejegyzés a Vers éttermének vendégkönyvébe:

Tisztelt Étteremvezető!


Nemrég fedeztem fel a neten néhány lehetőséget arra, hogyan írjon valaki verset, aki nem tud: azon túl, hogy van egy verselemző program, létezik rímszótár (költősuttyóknak), sőt, versíró program is. Érdekes.

Csupán el kell döntenem, milyen verset akarok írni, még a definícióját, eredetét sem kell tudnom, a tündöklő szinonímaszótár mellett, hogy az értékes értelmezőszótárat ne is említsem, a költősuttyós rímszótárat kell felütnöm, versformájú valamit meg kell fogalmaznom, majd a verselemző programba helyeznem – és ha megfelel alakilag az óhajtott versformának – kész a versem. Hurrá! Ha nem kész, a vers tördelését is megoldhatom elektronikus úton. Sőt, lophatok is ezerrel… ki bánja… a lényeg, hogy ÉN ott legyek a dobogón, hogy milyen módon, nem számít.

Kérdés: kit is értékel a szakma ilyenkor? Válaszát köszönöm!

Addig is Isten hozott engem a költészet világába…


Éttermének naiv és gyenge gyomrú vendége, aki a bejegyzését befejezvén sürgősen a közeli toilette-be igyekszik, hányni.
 
 

0 Hozzászólás:

Megjegyzés küldése

► Üzenőfal / Kiajánló: itt osszthatod meg az által ajánlott műveket!


Üzenőfal használat: A fenti gombok segítségével be tudtok jelentkezni. A "Guest" opció azt jelenti, hogy egyszerűen csak begépelitek a neveteket.