Tisztelt Szerők, Látogatók!

A Láncolat Műhely weboldalának munkáját 2017 szeptemberétől a Comitatus internetes irodalmi folyóirat (www,comitatusfolyoirat.blogspot.com) váltja fel.
A továbbiakban közlésre szánt írásműveket, egyéb alkotásokat a comitatusfolyoirat@gmail.com email címre várunk. A megadott elérhetőségen az itt megismert kritikusok bírálják el a küldeményeket és reagálnak a küldött anyagokra.

Szinay Balázs,
főszerkesztő

2013. május 22., szerda

Oktatóhal

with 0 Comment


Ki mivel tölti szabadidejét - jó az annak. Kulturált  környezetben, légkondicionált helyiségekben remek izzasztó-szépítő-erősítő programok várják az érdeklődőket. Szórólapok tömegéből válogathatnak a body-building, step aerobic, alakformáló illetve zsírégető torna, kick-box aerobic, szauna, szoláriumozás hívei.
        Az ifjú házas fiatalember csettint is, aztán dönt. Nem bodyzni fog, nem választja a kick-box aerobicot sem. Videoszalagot keres, melyen jó torna van; majd otthon mozgatja meg testrészeit rendszeresen - és költségkímélő módon.
        Atyja másra szavazott. Tekintettel a különlegesen szeszélyes tavaszra, több év kihagyás után felújította horgász-hobbiját. Ez a felszerelést illetően abból állt, hogy kicserélte a használhatatlan orsókat, beszerzett néhány ólomsúlyt, no meg horgokat. A damillal már nem vacakolt.
        Az első napon, amikor megindultak a halak, igen szép márna akadt a horgára. Öt méterre sem volt már a parttól, amikor fehéren-rózsásan megmutatta testét, majd - álmélkodásra, örömre időt sem hagyva - leoldotta magát a zsinórról. Vitte a gyenge, kopott, elöregedett damildarabot, új horgostul, sajtostul.
        "Volt már ilyen - idézem a családfő első gondolatát. - Akkor sem cseréltem újra a használt zsinóromat. Hiába, így jár, aki korábbi hibájából nem okul, s ezért újból tanulásra kényszerül."
        Megjegyezte azután: "Életem legnagyobb hala lett volna." Ez igaz is volt, de tegyük hozzá: addigi zsákmányaihoz nem kell óriási méreteket elképzelni.
        Lényeg a lényeg: horgászunk ugyan ki nem fogta, ám azóta is büszkélkedik jókora oktatóhalával.



A kép címe: Szépségkutatás. (Akril)




0 Hozzászólás:

Megjegyzés küldése

► Üzenőfal / Kiajánló: itt osszthatod meg az által ajánlott műveket!


Üzenőfal használat: A fenti gombok segítségével be tudtok jelentkezni. A "Guest" opció azt jelenti, hogy egyszerűen csak begépelitek a neveteket.