Tisztelt Szerők, Látogatók!

A Láncolat Műhely weboldalának munkáját 2017 szeptemberétől a Comitatus internetes irodalmi folyóirat (www,comitatusfolyoirat.blogspot.com) váltja fel.
A továbbiakban közlésre szánt írásműveket, egyéb alkotásokat a comitatusfolyoirat@gmail.com email címre várunk. A megadott elérhetőségen az itt megismert kritikusok bírálják el a küldeményeket és reagálnak a küldött anyagokra.

Szinay Balázs,
főszerkesztő

2013. július 31., szerda

Kormosék újabb kalandja

with 0 Comment


Kormosék újabb kalandja  -mese, folytatás

  Azóta, hogy Ugrit , a nyuszi gyereket , elragadta Vörösbundás, testvérei  Bugri ,Talpas és Kormos óvatosabbak lettek. Hiába csalogatta őket a fehér akác mézillatával, az egérfarkú fű nyelves sugárvirágaival, s a csillogó szárnyú pillangók játéka ! Nappal ki nem mozdultak a házukból. Szunyókáltak .
  Amint azonban lebukott a nap a fák koronája mögé, mocorogni kezdtek. Megtanulták, hogy  a szürkület elrejti őket Veszély elől. A hasuk  korgott már, s a szemük is kopogott az éhségtől. A mama már rég óta nem adott tejet.
-  Megnőttetek , gyerekek. Itt az ideje, hogy gondoskodjatok magatokról!- mondta -  s napokra elkóborolt.
 Elsőként Bugri óvatoskodott elő , s remegő orral beleszagolt a levegőbe. Talpas rögvest követte testvérét, mélyen a földre lapulva hátra lapított fülekkel. Csak Kormos nem mozdult még. Rettenetesen félt ! A mama   tanácsai még mindig erősen zakatoltak a fejében. Nem tudta kiverni az eszéből  Veszélyt.
- Gyere már, Kormos!- sürgette Bugri.
- Jöhetsz bátran  - toldotta meg a hívást Bugri.
 S ahogy az este sötét szárnyait szétterítette az erdőn, Kormos is előbújt.  Hozzáláttak az evéshez.  Bugri a friss hajtásokat majszolta, Talpas a  füvet szerette, Kormos pedig bogyókat keresgélt.
 Zengett-bongott körülöttük az erdő . Lágy tücsökzene szólt, a szentjánosbogarak lámpásként világítottak, s édes illatok hömpölyögtek mindenhonnan. Egyre távolabb merészkedtek. Úgy megrakták a hasukat, hogy moccanni is alig bírtak. Lustálkodtak a jó illatú pázsiton, s néha Kormost ijesztgették.
-Kormos, Kormos , remegő
Hátad mögül Veszély jő! - kiáltotta  neki Bugri.
Kormos pedig eszét vesztve futott, menekült.
-Gyere vissza, ne légy buta,
Nem jár erre Veszély soha! - hívták vissza nevetve testvérüket. Hisz szerették őt. De a játékot is ! Teljesen elfelejtkeztek mindenről.  Hirtelen  Cserfes rikoltozása verte fel az erdőt.
-Skék !-  skék !-  skék ! Vigyázzatok ! – süvített át a réten a szajkó rikácsolása.
  Az erdő fái  megremegtek , a testvérek pedig szorosan  a földre lapulva füleltek.  Szürkefarkas lépett a tisztásra ! Körbeszimatolt. Hatalmas fogai élesen  villogtak.
- Jaj, most vége az életünknek !- ijedeztek a nyulacskák.  Még jobban a földhöz lapultak.
 S ekkor felkelt a Szél. A fák, a bokrok ide- oda hajladoztak. A farkas  megtorpant, majd az erdő felé iramodott.  A kisnyulak még lapultak egy ideig a fűben, aztán villámgyorsan , cikk-cakkban rohantak haza .
 De jó, hogy Cserfes és Szél  a barátunk, gondolták remegve.  Mi lett volna velünk nélküle ?




0 Hozzászólás:

Megjegyzés küldése

► Üzenőfal / Kiajánló: itt osszthatod meg az által ajánlott műveket!


Üzenőfal használat: A fenti gombok segítségével be tudtok jelentkezni. A "Guest" opció azt jelenti, hogy egyszerűen csak begépelitek a neveteket.