Tisztelt Szerők, Látogatók!

A Láncolat Műhely weboldalának munkáját 2017 szeptemberétől a Comitatus internetes irodalmi folyóirat (www,comitatusfolyoirat.blogspot.com) váltja fel.
A továbbiakban közlésre szánt írásműveket, egyéb alkotásokat a comitatusfolyoirat@gmail.com email címre várunk. A megadott elérhetőségen az itt megismert kritikusok bírálják el a küldeményeket és reagálnak a küldött anyagokra.

Szinay Balázs,
főszerkesztő

2013. augusztus 14., szerda

Továbbjutás vigaszágon

with 0 Comment


Mottó: A nők vigaszt nyújtanak, amire nélkülük soha nem lenne szükségünk. (Don Herold, amerikai író, humorista)


Ne tudd meg!

Folyamatosan gyarapodik új kifejezésekkel a nyelvünk. Némelyik olyan jól bevált, hogy nyakra-főre hangoztatják. Például kérdezi a leányt a hamarosan vőlegénye:
– Szeretsz? – Mire a felelet: – Ne tudd meg, mennyire!
        Talány: dicsekvés ez? Avagy jelzés arra: akit így szeretnek, sok mókára készülhet?
        Félnie máris szabad.


Kivel érdemes?

Dráma a családban. Kovácsné mindent tud, zajlanak a jelenetek. A sűrűn visszatérő szavak: Megcsaltál... S éppen egy ilyennel!
        Kovácsnak ezentúl nehéz lesz. Most már nagyon kell, ügyeljen, akivel (ki)kezd – az asszonynak is tetsszen...


Megtörtént eset

Szuper biztos beléptetési rendszer a Főhivatalban. Az úr táskája, csomagja simán átment az ellenőrzésen. A személyi vizsgálódással jött a neheze: sorra ki kellett rámolnia a mütyürökkel teli zsebeit. Újabb és újabb kulcsok, érmek, gémkapcsok kerültek elő, de a kereső szólt tovább.
        A jelenetet két hölgy is élénken figyelte. És amikor a detektor megint megindult a mellzsebtől lefelé, s újra szirénázni kezdett, egyikük széles mosollyal bökte ki:  – Biztosan vasból van neki...


Kór, végzetes

– Te nem is tudod? Nagyon beteg.
– Ne mondd!
– De igen. Teste-lelke odavan. Súlyosan áttétes.
– Ezt hogy érted?
– Minden porcikájában szeret téged.


Nyári jó

Aznap történt, amikor rettentően szerelmes volt a szakácsnő (az ehetőség határáig elsózott mindent); aznap, amikor a napkitörések heves szívkalapálást idéztek elő az érzékenyebb asszonyoknál; rekord hőség és az érzékek legváratlanabb jókkal kecsegtető napja volt.
        Panka sietett munkahelyéről, alig várta, hogy hazaérjen. Beesve az ajtón, egy pillanat alatt ledobott magáról mindent. Úgy állt ott pihegve, hogy nincs az a bestseller, amely megközelítően hűen lefestette volna. Ekkor megmozdult a heverőn fekvő ember, újságját finoman lejjebb engedte, s még félig takarásban, elragadtatva így szólt: „Most jó!”
        Igaza volt. Panka egy emelettel lejjebb nyitott be az ajtón.


Nem én mondom

Doktor úr a tájékoztatás rendületlen szolgája. Legújabb tudományos kérdése így szól: „Meddig nő a nő?”
        Kovács nem elméleti ember, tapasztalatból vágja rá: – Ha hagyjuk, egészen a fejünkre!




A kép címe: Bacchus drága földjén.




0 Hozzászólás:

Megjegyzés küldése

► Üzenőfal / Kiajánló: itt osszthatod meg az által ajánlott műveket!


Üzenőfal használat: A fenti gombok segítségével be tudtok jelentkezni. A "Guest" opció azt jelenti, hogy egyszerűen csak begépelitek a neveteket.