Tisztelt Szerők, Látogatók!

A Láncolat Műhely weboldalának munkáját 2017 szeptemberétől a Comitatus internetes irodalmi folyóirat (www,comitatusfolyoirat.blogspot.com) váltja fel.
A továbbiakban közlésre szánt írásműveket, egyéb alkotásokat a comitatusfolyoirat@gmail.com email címre várunk. A megadott elérhetőségen az itt megismert kritikusok bírálják el a küldeményeket és reagálnak a küldött anyagokra.

Szinay Balázs,
főszerkesztő

2013. november 24., vasárnap

TORONYSZOBA

with 0 Comment



TORONYSZOBA

A szűk kis toronyszoba ablakában a viseltes-helyenként szakadozott függönybe belegabalyodott az éjszaka.
Felszívta a tűnő kert bokrai között bolyongó-vak emlékeket, halódó neszeket.
Tömege mindent elsodort, eltépve az időt, vakká téve a szemeket. Lomhán kúszott felfelé az épület falán. Csak a hold hideg fénye világított, szerető anyaként végigfuttatta fakó ujjait a kékes félhomályon.
E csendes-lassú hullámzásban egyre kivehetőbbé vált a tárt ablakon beúszó ködhajó.
Lebegő árnya közeledett, kivilágítatlan fedélzetén láthatatlan utasaival.
Múltba merült, holt  érzelmek lehelete érződött a sötét szoba légterében, nyúlósan rám tapadva, felidézve emlékezetemben mindent, amit el akarok felejteni.
A hajótest szinte arcomat érintve balra fordult, a bársonyos sötétségben végiglebegett a szobán, elérve az ablakot. Kikúszott a végtelen éjszakába.
Egyre kisebbedő-derengő alakja még sokáig látszott a semmiben, magával víve belőlem valamit, ami pótolhatatlan, aminek hiányát sosem tünteti el a könyörületes, jótékony feledés.




0 Hozzászólás:

Megjegyzés küldése

► Üzenőfal / Kiajánló: itt osszthatod meg az által ajánlott műveket!


Üzenőfal használat: A fenti gombok segítségével be tudtok jelentkezni. A "Guest" opció azt jelenti, hogy egyszerűen csak begépelitek a neveteket.