Tisztelt Szerők, Látogatók!

A Láncolat Műhely weboldalának munkáját 2017 szeptemberétől a Comitatus internetes irodalmi folyóirat (www,comitatusfolyoirat.blogspot.com) váltja fel.
A továbbiakban közlésre szánt írásműveket, egyéb alkotásokat a comitatusfolyoirat@gmail.com email címre várunk. A megadott elérhetőségen az itt megismert kritikusok bírálják el a küldeményeket és reagálnak a küldött anyagokra.

Szinay Balázs,
főszerkesztő

2014. január 22., szerda

Batman és Robin Hungáriában

with 0 Comment


Egy szép napon Batman és süldő barátja Robin a magyar SuperHero University (SHU) Bosszúállók tanszékének meghívásának eleget téve szép hazánkba látogatott. A tanszék vezetői azzal a nem titkolt szándékkal invitálták hőseinket hányatatott sorsú hazánkba, hogy a nyugati világban szerzett sokéves tapasztalataikat megosszák a magyar hősképző még rutintalan (legalábbis annak tűnő) hallgatóival, és követendő példával szolgáljanak a jövőre nézve, illetve a SHU oktatási rendszerét is hasznos tanácsokkal lássák el. Sajnos ez az elmélet, mint az a lentiekből hamarosan kiderül, a mi kissé szerencsétlenebb történelmi fejlődésű országunkban nem minden esetben állta meg a helyét.
El is kezdődtek az oktatások rendre, mely során záporoztak a „powerpoint” bemutatóval színesített tanulságosnál tanulságosabb történetek, és persze speciális kiegészítők is helyet kaptak az előadáson. Jó ideig tátott szájjal hallgatták nebulóink a 100%-ban happyend-el végződő sztorikat, amelyben a gonoszok meglakoltak, a jók megmenekültek, és a város népe, a média egy életre hálás volt az megszámlálhatatlan mennyiségű jótettért. Az 1 hetes vendég kurzus fénypontja pedig egy meglepetés volt. A tanszék vezetői lehetőséget biztosítottak a legtehetségesebb két hallgató számára, hogy a Budapesti éjszakában, gyakorlatban is megtekinthessék a két híresség profizmusát. A két kiválasztott tanuló DopeMan, MajkaMan. E két „hőskandidált” a küzdősportok egy speciális formájában jeleskedett az elmúlt években, nevezetesen a szájkaratéban. Több gonosztevőt is ártalmatlanítottak orális tehetségükkel. DopeMan rendkívül jó helyismerettel rendelkezik a bemutató helyszínéül szolgáló budapesti kerületben. MajkaMan sem tapasztalatlan e téren. Na de lássuk is hogy boldogult Batman és Robin barátunk a budapesti éjszakában a VIII. kerületi szörnyekkel szemben.
A nap leszállott, mesterek és tanítványai így négyen bevetésre indultak. Hamarosan meg is láttak három gyanús alakot, amint épp egy Nemzeti Dohányboltba betérnek Dopmen újonc megerősítette Batmant abban, hogy e három férfiú igencsak jól ismert eme városrész éjszakai életében, de még senki nem tudta móresre tanítani őket és a hivatalos szervek sem tudtak bizonyítékkal szolgálni ellenük. Nosza eljött az idő, ideje hősködni, hisz minden együtt áll a Batman dokumentum filmekből is jól ismert konfliktushelyzet feloldásához. Számon is kérik rögvest a három VIII. kerületi gladiátort, akik persze nem hagyják szó nélkül és a diplomáciai formulákat mellőzve szitkokat szórva tetleg neki is esnek a két vendég hősnek. Na de a balgák nem tudják, hogy a „kemény fába vágta a fejszéjét” közmondás talán sosem volt oly velejéig igaz, mint az esetünkben. A csetepaté minden komolyabb erőfeszítés nélkül Batman és ifjú társa sikerével zárult. Az eseményeket Dopeman és Majkaman tanoncok a partvonal mellől visszafogott lelkesedéssel szemlélték, amely némi csalódást és értetlenséget okozott főszereplőinknél. Több hasonló eset is történt aznap, ami után megelégedéssel tértek nyugovóra mind a mesterek, mind tanítványai. Másnap aztán úgy döntöttek, hogy egy kiadós reggeli elköltése mellett kielemzik az előző este történteket. A reggeli alatt bekapcsolták a televíziót, amelyen épp a „Tényleg reggel” hírműsor ment, titkon talán érdemeik megemlítésében is reménykedtek, ám ekkor kafkai helyzet állott be a történetben. A képernyőn megjelent a Nemzeti Dohányboltnál megismert három férfiú. Kiderült, hogy őket ártatlanul összeverte két álarcos férfi, akiről pontos személyleírást is adtak. Elmesélték, hogy békésen sétálgattak, és egy doboz cigarettát szerettek volna vásárolni, mikor ok nélkül rájuk támadtak, hosszasan ecsetelték sérüléseiket a könnybe lábadt szemű riporternek, melyről orvosi látlelettel is rendelkeztek, amelynek birtokában a rendőrségi feljelentés megszületett. Az esetet több hasonlóan szimpatikus és ártatlan szemtanú is megerősítette. A műsort figyelve barátaink lassan kezdték megérteni patronáltjaik előző esti visszafogott ünneplését.
Hol a hála, hol a köszönöm, hol a díszpolgári cím? – kérdezték értetlenül
Szerintem jobb, ha most egy kis időre hazautaztok, mert hamarosan a rendőrség és néhány civil szervezet is górcső alá vesz benneteket! Sajnos ez nem ilyen nyugati típusú hősöknek való vidék  – mondta Dopeman a két lelkesedését teljesen elvesztett sztárnak.
A tanácsot megfogadva, szégyenszemre fülét farkukát behúzva kullogott illetve repült haza Batman és Robin és alig várták, hogy a hazaérjenek a maguk kis romlott mégis a maga módján tisztán fekete fehér/jó-rossz világukba. És hogy ki kitől tanult az máig sem világos számukra, de egy verses üzenetet azért hagytak az egyetem rektorának.

„Ha legközelebb hívnátok, a válaszom NEM
Jövőre menjen inkább a Superman!”
                                                     
Batman




0 Hozzászólás:

Megjegyzés küldése

► Üzenőfal / Kiajánló: itt osszthatod meg az által ajánlott műveket!


Üzenőfal használat: A fenti gombok segítségével be tudtok jelentkezni. A "Guest" opció azt jelenti, hogy egyszerűen csak begépelitek a neveteket.