Tisztelt Szerők, Látogatók!

A Láncolat Műhely weboldalának munkáját 2017 szeptemberétől a Comitatus internetes irodalmi folyóirat (www,comitatusfolyoirat.blogspot.com) váltja fel.
A továbbiakban közlésre szánt írásműveket, egyéb alkotásokat a comitatusfolyoirat@gmail.com email címre várunk. A megadott elérhetőségen az itt megismert kritikusok bírálják el a küldeményeket és reagálnak a küldött anyagokra.

Szinay Balázs,
főszerkesztő

2014. augusztus 6., szerda

Ló évi mondatok

with 0 Comment


Mottó: „Az ép ész nem kölcsönözhető, nem kapható. S azt hiszem, ha eladó volna, nem találna vevőre. A bolond bezzeg elkél naponta.” (Seneca)


Üzleti terv

Az utcai árusok kínálatát nézve bízvást gondolhatjuk: ma legkapósabbak a fantasztikus, a kommandós, a szerelmes témájú művek. E felismerésem máris szült egy reményteljes ötletet.
Lehet, hogy nekiülök, s fantasztikusan szerelmes kommandósról írok egy könyvet.


Felejthetetlen I.

A legutóbbi olimpiáról maradt, el nem múló emlék. Egy magát a kiváló sportolók lelkivilágába beleélni tudó riporter szerezte nekem. Miután méltatta a dobogó második helyére került hazánkfia teljesítményét, szavait a szomorkásan néző birkózónknak is címezve ezt mondta: „Gondoljunk csak bele, mennyivel kevesebb ember van a világon, akinek van olimpiai érme, mint akinek nincs! Már ebből kiindulva is lehet örülni az ezüstnek!”
Csakugyan! Kinek ne esnék jól ilyen vigasz?! 


Kereslet

A kiváló, márkás áruk boltjában jártam a minap. Kérésemet tanácstalanul fogadta az eladó. Elvhűség? Mi az, eszik vagy isszák? Ha az, amire gondolok, az itt sose volt.
Aztán az olcsó áruk boltjához irányított.


Kapcsolat

Az úr maga elé rántja a klaviatúrát, s átszellemülten a tovaröppenő hölgy után int:
– A legkedvesebb donorom… Annyi csókot kapok tőle, amennyit csak akarok…


Felejthetetlen II.

Mert mi másnak is tekintsem a tévé tudósítójának közlését a nemrég lezajlott foci-világbajnokság egyik nagy meglepetés-meccsén. Már azt sem tudta, mi jóval illesse a számára is igen váratlanul alakuló meccset, amikor azt találta mondani a német csapatról: „Nem alázzák meg az ellenfelet azzal, hogy nem futballoznak komolyan ellenük.”
Nem, persze. Ezzel aztán nem. A hetedik bekapott gól után igazából nem is tudom, lehetett volna-e a többszörös világbajnok brazilok számára ennél nagyobb a megalázás?


Szabad vers

A szlogen kormányoz, nem a tettek.
Versem jobban teljesít!


Nekünk ez is jó

Dolgozunk, ha és ahogy lehet, de ennek nem sok az „össznépi” eredménye. Más jön ki belőle, mint szeretnénk.
Elfog a töprenghetnék: vajon miért?
Bizonyos naptár szerint az idei a Ló éve. Hogyan értsük ezt házi használatban?
Úgy lehet, megvan a válasz már első közelítésben. Amit mi nyüvünk, az a Magyar Ló, vagyis az Öszvér éve.





A kép címe: Illusztráció a Kámaszútrához.
Lunger Katalin alkotása. 




0 Hozzászólás:

Megjegyzés küldése

► Üzenőfal / Kiajánló: itt osszthatod meg az által ajánlott műveket!


Üzenőfal használat: A fenti gombok segítségével be tudtok jelentkezni. A "Guest" opció azt jelenti, hogy egyszerűen csak begépelitek a neveteket.