Tisztelt Szerők, Látogatók!

A Láncolat Műhely weboldalának munkáját 2017 szeptemberétől a Comitatus internetes irodalmi folyóirat (www,comitatusfolyoirat.blogspot.com) váltja fel.
A továbbiakban közlésre szánt írásműveket, egyéb alkotásokat a comitatusfolyoirat@gmail.com email címre várunk. A megadott elérhetőségen az itt megismert kritikusok bírálják el a küldeményeket és reagálnak a küldött anyagokra.

Szinay Balázs,
főszerkesztő

2015. január 7., szerda

URAK /Tudományos értekezés/

with 0 Comment


Hölgyeim, és Urak…
Köszönöm, hogy megtisztelik jelenlétükkel előadásomat, aminek témája sokakat érint, vagy pletyka témaként érdekel.
A férfiségről ejtenék szót, ami egy folyamatos, és megállíthatatlan élethelyzet, aminek még sosem lett jó vége.
Sokan hiszik, hogy egy fizikai állapotról van szó, holott, a férfiség, egy belső lelki tulajdonság, amihez, jó esetben tartozik a tettleges jelenlét.
Anatómiai megközelítésben, az ominózus testrész mérete, hiúsági kérdés, önbizalmat generál, alacsony nívójú individuumoknál büszkeséget.
Jelképi meghatározó értelemben is használják, például, egy igen buta embert jellemeznek, e testrész nevével.
Ez, a megszólítottat, esetünkben, nem tölti el büszkeséggel, sőt, megtorló szándékot inspirál vérig sértett egójában.
A múló idő, okoz szellemi, de mindenképpen fizikai leépülést, egyeseknél mindkettőt. Ezt, a célszemély, rendszerint nagyon rosszul viseli.
Felvesz egy viselkedési formát, ami a népies kifejezéssel élve, hetvenkedésnek mondható, kreált történeteket gyárt, henceg, de selyemsálacskát köt a nyakába, mert az ezer apró nyakránc, árulkodik a valóságról.
Egy férfi esetében, fura módon, az öregedés, nem azt jelenti, hogy idős hölgyek iránt kezd érdeklődni, sőt…
De miután még élesen emlékszik arra az időre, mikor mindent elkövetett, hogy udvarolhasson, jelen állapotában, meg mindent megtesz, hogy ne kelljen, ez mentális összeomlást is okozhat, mert úgy kell magát navigálnia, mintha, csak nem akar.
Hölgyeim, és Urak.
Nagyon nehéz egy férfisors, az idővel jelentkező, áthidalhatatlan nehézségeivel.


HÖLGYEK

Hölgyeim.
Mielőtt hálát adnának a Teremtőnek, hogy nem férfinek születtek, meg kell, említsem, hogy a sors, a maga igazságtudatában, igyekszik azonos súllyal mérni, mindkét nemet illetően.
Egy vonzó, és ifjú hölgy, fürdik, az erősebb nemnek hitt lelkes, és sokszor nyíltan arcátlan csodálatában, akik gyakran, a külcsíny vizuális élménye érdekében, eltekintenek a belbecs hiányától.
A megzavarodott hölgy, a sok elhitt, és átlátszó bóktömeg forgatagában, királyfikat vizionál fehér lovon, húsztagú zenekar élén, szerenádot adó dúsgazdag kérőket, érte rajongó, hercegeket.
Ez annyiban érthető, hogy terhelt lenne szerencsétlen, ha hajléktalan alkoholisták után ácsingózna.
Aztán egyre hangosabban csikorogni kezd az idő vasfoga, költőket megihlető csodás kebleire egyre durvábban kezd hatni a nehézségi erő.
Hajdan porcelán bőre, inkább háztartási kerámiára kezd emlékeztetni, tartása minden, csak nem sudár.
Egyre több kozmetikai beavatkozás, smink, szilikonos feltöltések, drága ruhák, és amit elér vele, egy agyonápolt, túlsminkelt éltes dáma, múló valósága az eredmény.

Hölgyeim, és Urak.
A világon a legnehezebb, tudomásul venni, a racionalitás valóságát, ha  rólunk van szó.


Burns igazsága, századokon átívelő csodálatos verse a valóság.
      „JOHN ANDERSON, SZÍVEM JOHN”

Érdemes elolvasni…


Kép: Kapolyi György Különszoba  című alkotása





0 Hozzászólás:

Megjegyzés küldése

► Üzenőfal / Kiajánló: itt osszthatod meg az által ajánlott műveket!


Üzenőfal használat: A fenti gombok segítségével be tudtok jelentkezni. A "Guest" opció azt jelenti, hogy egyszerűen csak begépelitek a neveteket.