Tisztelt Szerők, Látogatók!

A Láncolat Műhely weboldalának munkáját 2017 szeptemberétől a Comitatus internetes irodalmi folyóirat (www,comitatusfolyoirat.blogspot.com) váltja fel.
A továbbiakban közlésre szánt írásműveket, egyéb alkotásokat a comitatusfolyoirat@gmail.com email címre várunk. A megadott elérhetőségen az itt megismert kritikusok bírálják el a küldeményeket és reagálnak a küldött anyagokra.

Szinay Balázs,
főszerkesztő

2015. február 18., szerda

Szemérmes ajánlások

with 0 Comment



Mottó: Párosan szép az élet. (Ismert mondás, e helyt továbbcsépelem.)


Bölcs gonosz

Nem értem ezt a világot. Naponta olvasok verses és egyéb tudósítást rengeteg szenvedelmes érzésről, melyek többsége csalódásról, elhamarkodott, megbánt elhatározásokról tanúskodik. Előfordult, hogy tőlem is kértek tanácsot. De hogyan lehet az ember okos más ügyében, érzelmi téren? Ám hogy ne terjesszék rólam tanácstalan, mert nyilván tapasztalatban szűkölködő ember hírét, olykor hivatkozni szoktam Szókratész véleményére. Állítólag tanítványai megkérdezték tőle: nem tud-e valami hatásosat az első látásra fellobbanó szerelem ellen? – Hogyne tudnék – mondta a bölcs –, figyelmesen meg kell nézni az illetőt másodszor is.


A kérdések kérdése

– Ússzék, mozogjon többet! – tanácsolja a kolléga orvosa. És még figyelmébe ajánlja a rendszeresebb szexuális életet. Nem véletlenül: tudósok nemrég kimutatták, tovább élnek a nemileg aktív férfiak.
A kolléga most kissé ideges. „A doktor ugyan mondott ezt-azt, de receptjében napot, hetet, hónapot, semmi ilyet nem említett.”
A nagy kérdés, a hiányzó tudás: mennyi legyen a fajlagos, az időegységre jutó ágyba bújás?


Lassan a testtel!

Rejtélyes közlés a bolhapiacon: „Kínálunk: ágyat tartozékkal.”
Na de, hölgyek és urak! Csak nem örülnek akármilyen tartozéknak?!


Méltán idézzük

Vannak, akik kevéssé kedvelik filmjeit, többen nincsenek viszont Woody Allen ellen. Mindőjüknek idézzük a sztár néhány mondását.
Amikor majdhogynem boldog: „Csak az az egy bajom van, hogy nem valaki más vagyok.” Már nem csodálhatjuk mint bajnokot: „Rosszak a reflexeim, múltkor is elütött egy autó, amit két pasi tolt.” Végül, röviden elintézi az örök témát: „Még hogy a szex gusztustalan? Csak ha jól csinálják!”


Célirányos

„Dohányzástól és más szenvedélybetegségtől mentes, rúzstól, parfümtől tartózkodó barátnőt keresek. Jelige: Házasember.”


Közjáték, pengével

Intim estére készült a férj. Kellemetes kívánt lenni, ezért nekilátott, hogy lehúzza kétnapos szakállát. Bosszankodott aztán, mert nem fogott a penge, amit neje vásárolt a kínai piacon.
Baljósan indult a történet, ehhez illően folytatódott. Lefeküdt az ifjú pár, ám kandúr őkelme hiába dorombolt: rosszul nyírt sörtéje nagyon szurkált.
Hölgyeknek szól a tanulság, el nem hallgatom: sohase vegyenek zsilettet a kínai piacon!


Öröm, korai

Hirdetés a rádióban: „Vállalom idős, beteg vagy tehetetlen emberek ellátását.”
Kovácsné rohan, s mert van baja elég, megbocsátható az elhallása: gondozásra lehetetlen emberét ajánlja.

  

Galambosi Dániel festménye




0 Hozzászólás:

Megjegyzés küldése

► Üzenőfal / Kiajánló: itt osszthatod meg az által ajánlott műveket!


Üzenőfal használat: A fenti gombok segítségével be tudtok jelentkezni. A "Guest" opció azt jelenti, hogy egyszerűen csak begépelitek a neveteket.