2015. március 18., szerda

Szellemes telefon

with 0 Comment


A küzdelmes sorsú V. úrnak (lásd: http://lancolat.blogspot.hu/2014/10/elt-ahogy-lehetett.html) biztosan sok erőt adott, hogy jó kedélyű barátai, munkatársai voltak. Olyanok, akik a halálnak is fityiszt mutatnak, ha egy módjuk van rá.
     Történt egyszer – mint az egyik kolléga elmesélte –, hogy V. úr valamely szabadalmába szeretett volna bevonni egy nagy tekintélynek örvendő professzort. Azt remélte, hogy ami amúgy is jó, az ettől hamarabb érvényesülhet.
     Addig-addig beszéltek erről, míg barátjuk a tettek mezejére nem lépett. A tiszteletre méltó urat azonban hiába kérte a telefonhoz. Kedves kollegina közölte: – Sajnos, a professzor úr három éve meghalt.
     Na, a kollégák! – Mi az, te halottakkal is szövetkezel? – ugratták máris V. urat.
     A történetnek ezzel még nincsen vége. Nem sokkal később, V. úr ismét távbeszélgetéseket kezdeményezett. Az egyik tárcsázás után, mintha darázs csípte volna meg, lecsapta a telefont. – Mi az, mi van? – érdeklődtek a munkatársak?
     – A … a hullaház jelentkezett – hangzott a válasz akadozva.
     – Na, látod – mondta az összefüggéseket átlátó kollégája –, a professzor most hívott téged vissza…


A kép feLugossy László munkája (vegyes technika, 1991), címe: A túlvilág innen.
0 Hozzászólás:

Megjegyzés küldése

► Üzenőfal / Kiajánló: itt osszthatod meg az által ajánlott műveket!


Üzenőfal használat: A fenti gombok segítségével be tudtok jelentkezni. A "Guest" opció azt jelenti, hogy egyszerűen csak begépelitek a neveteket.