Tisztelt Szerők, Látogatók!

A Láncolat Műhely weboldalának munkáját 2017 szeptemberétől a Comitatus internetes irodalmi folyóirat (www,comitatusfolyoirat.blogspot.com váltja fel.
A továbbiakban közlésre szánt írásműveket, egyéb alkotásokat a comitatusfolyoirat@gmail.com email címre várunk. A megadott elérhetőségen az itt megismert kritikusok bírálják el a küldeményeket és reagálnak a küldött anyagokra.

Szinay Balázs,
főszerkesztő

2015. április 1., szerda

Kedélyes élet

with 0 Comment


Gyárak öröme volt mindig is, ha látogató jelezte jöttét.  Az illusztris, különböző magasságokban székelő vendégek hírére felpezsdült az élet, óriási készülődés vette kezdetét.
    Az udvart az utolsó porszemig felseperték, lelocsolták, a gépsorok közti utakat tisztára takarították, az útbaigazító jeleket átfestették. Az irodákat kicsinosították, a hölgyek soron kívüli dauerra jelentkeztek be kedvenc fodrászukhoz.
    Aztán, amikor eljött a nagy nap, így a most felidézett is, a helyén volt minden és mindenki, érződött a várakozás-teli feszültség.
    A látogatók úgyszintén kitettek magukért. Legnyitottabb, legtömegkapcsolat-ápolóbb magukat adták, a legérdeklődőbb arcukat öltötték fel, faggatózva a cég képességeiről. Pista bácsinak az is jólesett, amikor a hogylétéről tudakozódtak, Sárika is elpirult örömében, amikor pajzán kérdésre volt módja válaszolnia.
    Hanem a szakértelem volt a legfőbb, amivel a vendégek lenyűgözni kívánták a megilletődöttségtől kissé kába fogadókat. Sikerült is ez nagyon, midőn az üzemben a keményen dolgozó centrifugaszivattyú előtt toporogva az egyik potentát, kellően hatásos torokköszörülés után, azt tudakolta: – Mennyi vizet fogyaszt a szivattyú?
    A szakembereket először mellbe vágta a frappáns kérdés, aztán mélységes gondba ejtette őket: vajon milyen válasszal lenne elégedett a mindenhez értő kérdező, hogyan adhatnak őt kielégítő, további komplikációkat ki nem váltó feleletet?
    Köhintett végül egyikük, aztán a lehető legmagabiztosabb hangon kivágta a kívánt adatot. Hogy száz liter vagy kétszáz köbméter volt az, ki tudhatja ma már… A látogató elégedett bólintással vette tudomásul a gép monumentalitását jelző adatot, és továbbment kíséretével, a jövőbe vezető úton.
    Akik pedig e történet tanúi voltak, máig is derülhetnek a jó étvágyú szivattyúkon…


A képen Kovách Gergő (festett műkerámia) alkotása látható
0 Hozzászólás:

Megjegyzés küldése

► Üzenőfal / Kiajánló: itt osszthatod meg az által ajánlott műveket!


Üzenőfal használat: A fenti gombok segítségével be tudtok jelentkezni. A "Guest" opció azt jelenti, hogy egyszerűen csak begépelitek a neveteket.