Tisztelt Szerők, Látogatók!

A Láncolat Műhely weboldalának munkáját 2017 szeptemberétől a Comitatus internetes irodalmi folyóirat (www,comitatusfolyoirat.blogspot.com) váltja fel.
A továbbiakban közlésre szánt írásműveket, egyéb alkotásokat a comitatusfolyoirat@gmail.com email címre várunk. A megadott elérhetőségen az itt megismert kritikusok bírálják el a küldeményeket és reagálnak a küldött anyagokra.

Szinay Balázs,
főszerkesztő

2011. július 16., szombat

Erósz és a slicc

with 0 Comment
Az alábbi versem heves vitát váltott ki egy másik portálon az alkotótársak és a "kritikusok" körében, ennek a bennem megszületett visszhangját a Jegyzet c. írásomban olvashatjátok, amelyet vitaindítónak szánok a retorikus kérdés kíséretében, és ez már magában hordozza a véleményemet is... A MŰVÉSZETEKBEN CSAK A DIVATOS, A KOR ÍZLÉSÉNEK MEGFELELŐ ALKOTÁSOK KÉPVISELNEK ÉRTÉKET?

Erósz villan

Boltívek didergésében fogan,
lobban az érzékiség ,
utat talál, életrésnyit,
s a rügy-tavaszba átpiheg;
vastag falakból kihasad
a rét, a virág, a vadbozót,
sugárparittyáz fentről a lég,
omlik kábán a határkő,
s lángra nyílik a pillanat...

...a szökött tél izzó nászjátékát
megremegik az ibolyák...


J E GY Z E T

(Erósz és a slicc)

Már megint tanítottak, hangnemre okítottak az okosok. Legyek mai, diktál a kor! A kór. A levegőbe száműzött értelem, mely öncélúan illeszt szavakat, s mint korszerű illúzióbazár kínálja a líra portékáit -, selypít vagy dünnyög az árus, egyremegy! A sznob mindig potenciális vevő, megáll az asztalnál, rábólint, abból kér, amit a szavak és képek trendivé riszáltak.
Kit érdekel ma már Erósz, a vágy is az újhullámnak hódol! Mit énekelni boltívekről! A panelek közé szorult nulltündérek hangja elfojtja úgyis, s a hipphopp-kofák versringyóját bambult, divatra éhes kultúremberek fogyasztják.
Ma megint okítottak az okosok! Hosszú út porából köpenyeget venni nem ciki, már régesrég avítt, akárcsak eltűnni hirtelen, mint erdőben a vadnyom! Mondjam, maradok, és az erotikával is bánjak divatosan, ha lehet, emígyen:

"sliccem néha férfiasan
nyitva hagyom, látszik a hasam." !




0 Hozzászólás:

Megjegyzés küldése

► Üzenőfal / Kiajánló: itt osszthatod meg az által ajánlott műveket!


Üzenőfal használat: A fenti gombok segítségével be tudtok jelentkezni. A "Guest" opció azt jelenti, hogy egyszerűen csak begépelitek a neveteket.