Tisztelt Szerők, Látogatók!

A Láncolat Műhely weboldalának munkáját 2017 szeptemberétől a Comitatus internetes irodalmi folyóirat (www,comitatusfolyoirat.blogspot.com) váltja fel.
A továbbiakban közlésre szánt írásműveket, egyéb alkotásokat a comitatusfolyoirat@gmail.com email címre várunk. A megadott elérhetőségen az itt megismert kritikusok bírálják el a küldeményeket és reagálnak a küldött anyagokra.

Szinay Balázs,
főszerkesztő

2013. november 6., szerda

Őszi egyveleg

with 0 Comment


Mottó: „De szeretnék felnőtt lenni!”, sóhajtja Pató Pali.


Előrébb lehetnénk

Önkínzók számára a nyári parlamenti szünet alkalmas volt arra, hogy visszaemlékezzenek az előző hónapok eseményeire. Meglepő vagy sem, gyakran a beszédstílus miatti szóváltásokat is felidézik. Véleményükből kiderül: talán, ha az alvó képviselők is gonoszkodnának, előrébb lennénk egy kicsit...


Kéregető

Kifogástalanul öltözött egyén koldul az utcasarkon. Nem zaklat senkit, hangját alig hallani, úgy kéreget: „Jó szót, csak egy jó szót, emberek...”


Filozófus határsértő

– Állj, ki vagy?!
– Azt én is szeretném tudni... Segítene, hogy kiderítsük?


Az ember kezdete

Nem először olvasok, hallok egy bizonyos, legősibbnek tartott foglalkozásról. Némely nyilatkozók nemes egyszerűséggel ilyennek nevezik azt, aminek díját (alapesetben) nők veszik át hímneműektől. Tartok tőle: előbb-utóbb átíródnak az őstörténetre vonatkozó eddigi ismeretek. Ennek következtében mást kell majd bevésetni minden agyba; nem holmi szerszámkészítéssel, hanem a szexuális célú, s valamiképpen honorált enyelgéssel kezdődött az emberré válás folyamata.


Így megy ez

– Lemondok elnöki funkciómról. Egészségi-betegségi okokból ezentúl csak mint titkár, főbizottsági tag, albizottság-vezető, tanácsnok és ülnök kívánok tevékenykedni...


Elvesz(t)ett öregek

Agg házaspárt találtak a minap fővárosunkban. Hozzátartozóikat egyelőre nem ismerik.
Az idős emberek elmondásából kiderült: magyar lakosok, Pista bácsi és Bözsi néni névre hallgatnak. Emlékeik szerint gyerekeik is voltak valaha. Kik ők és hol laknak? – ez teljességgel bizonytalan.
A hatóságok óriási erővel nyomoznak az ügyben...


Váltás

– Elég volt. Valami könnyű munka után nézek – mondta Atlasz mogorván, s ledobta válláról a földgolyót.
Mintha zuhannánk.                                     




0 Hozzászólás:

Megjegyzés küldése

► Üzenőfal / Kiajánló: itt osszthatod meg az által ajánlott műveket!


Üzenőfal használat: A fenti gombok segítségével be tudtok jelentkezni. A "Guest" opció azt jelenti, hogy egyszerűen csak begépelitek a neveteket.