Tisztelt Szerők, Látogatók!

A Láncolat Műhely weboldalának munkáját 2017 szeptemberétől a Comitatus internetes irodalmi folyóirat (www,comitatusfolyoirat.blogspot.com) váltja fel.
A továbbiakban közlésre szánt írásműveket, egyéb alkotásokat a comitatusfolyoirat@gmail.com email címre várunk. A megadott elérhetőségen az itt megismert kritikusok bírálják el a küldeményeket és reagálnak a küldött anyagokra.

Szinay Balázs,
főszerkesztő

2014. január 19., vasárnap

Jogi Mikulás okulás

with 0 Comment


Történ egyszer, hogy a Mikulás (élve évszázadok óta de facto hatalmával) virgácsot dugott egy igen csak kifogásolható viselkedésű kisfiú cipőcskéjébe azzal a szándékkal, hogy a gyermek okulván az esetből talán javulás útjára tér és kevesebb borsot tör barátai és szülei orra alá. Ám a fiúcska, aki a kereskedelmi médiumokon keresztül szívta magába erkölcsi tartását, tanácsot kért egy sztárügyvédjétől, vajon jogosan járt-e el a Mikulás, amikor őt diszkriminálva virgáccsal próbálta jobb belátásra téríteni. Ezután rögtön keresetet nyújtottak be a Lappföldi Járási Bíróságra, miszerint a Mikulás minden alapot nélkülözve ítélte a mi fiúcskánkat ROSSZNAK! Az eljárás szakértők bevonásával zajlott, mely során bebizonyosodott, hogy a gyermek tartós lelki károsodást szenvedett el és semmilyen bizonyíték nem támasztja alá negatív megítélését és különben is mi az, ami jó és mi az, ami rossz és hogy jön ahhoz ez a lappföldi, hogy Ő mondja meg…
Első fokon a Lappföldi Járási Bíróság elmarasztalta a Mikulást és 15 mikuláscsomag kártérítésre ítélte.

S bár a jó és rossz fogalmát a Bíróság nem tisztázta Santa Claus hátizsákjába többé nem került virgács.

Ezt verselve fejezem be (de nem eszperente):
Vajon a csokoládé vagy virgács acélozza-e a jellemet
Döntsék el kedves szülők és gyermekek.




0 Hozzászólás:

Megjegyzés küldése

► Üzenőfal / Kiajánló: itt osszthatod meg az által ajánlott műveket!


Üzenőfal használat: A fenti gombok segítségével be tudtok jelentkezni. A "Guest" opció azt jelenti, hogy egyszerűen csak begépelitek a neveteket.