Tisztelt Szerők, Látogatók!

A Láncolat Műhely weboldalának munkáját 2017 szeptemberétől a Comitatus internetes irodalmi folyóirat (www,comitatusfolyoirat.blogspot.com) váltja fel.
A továbbiakban közlésre szánt írásműveket, egyéb alkotásokat a comitatusfolyoirat@gmail.com email címre várunk. A megadott elérhetőségen az itt megismert kritikusok bírálják el a küldeményeket és reagálnak a küldött anyagokra.

Szinay Balázs,
főszerkesztő

2017. március 29., szerda

Háztartási torna tudományosan...

with 0 Comment


A mai nap feladata eltervezett, s a megfelelő mozgás is, mert edzeni kell, nem maradhat ki egy nap sem.   
Első lépés a bemelegítés, anélkül nem lehet belevágni a gyakorlatokba, hiszen komoly sérülést szenvedhetünk. Így aztán hajrá… eltologatjuk a helyükről a bútorokat, mozog a kar, kitámasztjuk magunkat a lábunkkal, ügyelve a gerinc helyes tartására, nem görnyedünk össze, hanem kihúzzuk, igyekszünk a természetes állapotban megtartani. Figyeljünk arra közben, hogy a szőnyeget ne gyűrjük össze, mert nehezebb visszatolni a bútorokat. 
(Speciális zsírégető módszer a tevékenység alatt, a hideg ellenére is elég a póló, és rövidnadrág, zokni se kell. Fontos, hogy nap közben kellő mennyiségű folyadékot is fogyasszunk! )
Amint elkészültünk ezzel, jöhet a létra, amin egész nap ezerszer futunk föl és le, jól megdolgoztatjuk a lovagló-, és farizmokat. A függönyök leszedésekor mozog a bicepsz, és nyújtunk a karokkal felfelé. Ha nem vagyunk magasak, akkor a hát-, has-, és keresztizmaink is nyúlnak. Az ablakok mosásakor is, nyújtunk, mozog a hátizom. A kitörést aképpen végezzük, hogy egyik lábunk a létrán, a másik az ablakpárkányon, ez utóbbira helyezzük a súlypontunkat, vigyázva, hogy a gyakorlat közben őrizzük meg az egyensúlyunkat, ha kell, kapaszkodjunk egyik kezünkkel, nehogy az utcai járdán fejezzük be. Folyamatosan végzett gyakorlat során mozog a hátizom is, bicepszünk is. Valamennyi ablak lemosása után visszarakhatjuk a függönyöket, ismét nyújtunk, kar-, és lábizmainkat is dolgoztassuk meg. Ha nehéz a folyamatos felfelé nyújtás, lehet kicsit pihenni, kart leereszteni. Amint elkészültünk valamennyi ablakkal, és a függönyök a helyükön vannak, felmossuk a parkettát, és felkenjük Sofixxal. A helyes testtartás nagyon fontos, javasolt, a négy-kézláb pozíció. A hátunkat homorítjuk, popsit kitoljuk, így könnyebben be tudunk nyúlni a szekrények, ülőgarnitúrák alá, a guggolást se hagyjuk ki, és szabályosan végezzük. A napi mozgást nyújtással zárjuk, és visszatoljuk a bútorokat is a helyére, helyes testtartásban. 
És… lement a nap. A torna, és mozgás dicsérete a tiszta, ragyogó ablak, illatos függönyök, lakás.
Nem maradt más hátra, mint a nagyobb munka során széthagyott dolgok elpakolása, takarítóeszközeink kimosása, és irány a zuhany. De jóóóó ....




0 Hozzászólás:

Megjegyzés küldése

► Üzenőfal / Kiajánló: itt osszthatod meg az által ajánlott műveket!


Üzenőfal használat: A fenti gombok segítségével be tudtok jelentkezni. A "Guest" opció azt jelenti, hogy egyszerűen csak begépelitek a neveteket.